G4Media.ro

Comisia Europeană a retras un proiect de document care a născut controverse…

Sursa foto: Consiliul European

Comisia Europeană a retras un proiect de document care a născut controverse politice / Nu spuneți niciodată ”Crăciun” și ”doamnelor și domnilor”

Update: Un reprezentant al Comisiei Europene a anunțat marți că documentul a fost retras.

Articol inițial: O serie de recomandări transmise de Comisia Europeană propriilor angajați provoacă discuții politice în statele membre, iar cei mai vocali sunt naționaliștii, scrie La Repubblica într-o analiză privind noul limbaj nediscriminatoriu și inclusiv promovat de instituțiile europene.

„Orice persoană din UE are dreptul de a fi tratată în mod egal”, este premisa lăudabilă a unui document citat de presa italiană care conține un ghid de socializare pentru personalul instituțiilor europene.

Scopul, se spune, este de a limita referirile la „sex, etnie, rasă, religie, dizabilități și orientare sexuală”. De fapt, cererea sugerată în documentul de „comunicare corectă” furnizat de Comisie, intitulat „Uniunea Egalității”, este cea care stârnește nedumerire și proteste.

Printre sugestii se numără, de exemplu, evitarea referirii la Crăciun în comunicările interne. Oficialii de la Bruxelles le cere funcționarilor ”să nu presupună că toată lumea este creștină, pentru că nu toată lumea sărbătorește sărbătorile creștine și nu toți creștinii le sărbătoresc la aceleași date”.

Invitația este așadar să se arate „sensibil la faptul că oamenii au tradiții și calendare religioase diferite”. Iată un exemplu despre cum să formulezi o frază de genul: „Sezonul de Crăciun poate fi stresant”. Mai bine, recomandă Comisia, să se scrie „Perioada de vacanță poate fi stresantă”.

Pentru neutralitatea religioasă se mai cere să nu se folosească doar nume creștine sau nume tipice unei religii, precum „Maria și Ioan”: „Malika și Julio” ar fi de preferat.

Mergând înainte pe fila limbajului incluziv, o temă profund resimțită în rândul noilor generații, se recomandă să nu se adreseze publicului cu clasicul „Doamnelor și domnilor”, ci, în schimb, să prefere ceva neutru precum „Stimați colegi”.

În e-mailuri este mai bine să se folosească termenii din engleză Miss sau Mrs, decât dacă „este preferința explicită a destinatarului”.

În chestionare sau alte documente în care trebuie să se specifice sexul nu ar trebui să se ofere doar opțiuni bărbați/femei, ci să se adauge și „altele” ori „prefer să nu dezvălui”.

Matteo Salvini, lider politic de dreapta din Italia a postat, în replică, „Trăiască Crăciunul, sperând că nimeni în Europa nu este jignit”.

Sursa foto: Consiliul European

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

79 comentarii

 1. La mai mare!
  Suntem pe drumul cel bun.
  In curand o sa fie ilegal sa te naști (din femeie) NORMAL la minte si la trup.

  • toleranta e una, prostia e alta. si se mai mira ca autocratii ca putin sau orban au succes.

  • Cam deaia il vom sprijinii pe Putin cind VA veni sa dea foc Europei. Globalistii trebuiesc opriti cumva.

  • De Hanuka ?!

   De Ramazan ?!

   Nici o recomandare ?!

  • O combinație între creierul comuniștilor din vremurile apuse cu creierul lu tasu lu George din Seinfeld care serba festivus. Lumea parca nu vrea sa vada ca unele state au început sa se comporte exact ca golanii de pe strada. Ți-o încerci din ce în ce mai mult ca să-i vezi limitele. Când vezi ca nu mai poate, o dai ca ai glumit sau ca a înțeles greșit (sau ca a fost învinsă pandemia) și îl mai lași puțin la fezandat. Dacă-i vine mintea la cap e bine, dacă nu, îi bagi tu mințile în cap. De fapt ceva gen cum a fost și cu vaccinarea care se transforma pe zi ce trece din alegere în obligație (și nu ma refer aici dacă vaccinul în sine e bun sau prost ca nu sunt în măsura)

   Dublul standard e nelipsit in ultimii ani, istoria și personajele istorice se reconsidera la 180 grade (chiar și în site-ul asta e un ziarist care după numele marelui nostru Iorga pune virgula și după îl cataloghează în toate felurile), cuvintele sunt dezbrăcate de sens după cum le convine (vezi imunizare – https://www.verificat.cat/vaccines/entry/why-has-the-cdc-changed-the-definition-of-a-vaccine) Ceva de genul… te-ai dus la imunizat și descoperi peste câteva zile ca de fapt ai fost sa te protejezi.

   Totodată, cu LGB nu cred ca are nimeni nimic. E secolul 2021 (vorba poetului). Dar T și cu ăilalți (sincer nici nu știu cu ce se ocupa) sunt mult prea mult pentru o țară creștină. Și pe principiul mai bine un bolnav vaccinat decât un sănătos nevaccinat, zic și eu ca normal e un copil sa fie adoptat și crescut de un tata bărbat (un domn adică) și mama femeie (o doamna) decât de cine știe ce specimene.

   Ca să nu creez prejudecăți, nu fac parte din electoratul AUR.

   Respect Cătălin și Drumul Taberei !

  • O combinație între creierul comuniștilor din vremurile apuse cu creierul lu tasu lu George din Seinfeld care serba festivus. Lumea parca nu vrea sa vada ca unele state au început sa se comporte exact ca golanii de pe strada. Ți-o încerci din ce în ce mai mult ca să-i vezi limitele. Când vezi ca nu mai poate, o dai ca ai glumit sau ca a înțeles greșit (sau ca a fost învinsă pandemia) și îl mai lași puțin la fezandat. Dacă-i vine mintea la cap e bine, dacă nu, îi bagi tu mințile în cap. De fapt ceva gen cum a fost și cu vaccinarea care s-a transformat pe zi ce trece din alegere în obligație (și nu ma refer aici dacă vaccinul în sine e bun sau prost ca nu sunt în măsura)

   Dublul standard e nelipsit in ultimii ani, istoria și personajele istorice se reconsidera la 180 grade (chiar și pe aici e un ziarist care după numele marelui nostru Iorga pune virgula și după îl cataloghează în toate felurile), cuvintele sunt dezbrăcate de sens după cum le convine (vezi imunizare – http://www.verificat.cat/vaccines/entry/why-has-the-cdc-changed-the-definition-of-a-vaccine) Ceva de genul… ai crezut ca te-ai dus la imunizat și descoperi peste câteva zile ca de fapt ai fost sa te protejezi.

   Totodată, cu LGB nu cred ca are nimeni nimic. E secolul 2021 (vorba poetului). Dar T și cu ăilalți (sincer nici nu știu cu ce se ocupa) sunt mult prea mult pentru o țară creștină. Și pe principiul mai bine un bolnav vaccinat decât un sănătos nevaccinat, zic și eu ca normal e un copil sa fie adoptat și crescut de un tata bărbat (un domn adică) și mama femeie (o doamna) decât de cine știe ce specimene.Nu fac parte din electoratul AUR.

  • O combinație între creierul comuniștilor din vremurile apuse cu creierul lu tasu lu George din Seinfeld care serba festivus.

  • Ingrijorator de multa prostie exista la varful Uniunii Europene!
   Chiar daca au retras prostia, vor face altele, daca sunt lipsiti de discernamant, intr-un asemenea hal!

  • Un rol primordial în păstrarea identității naționale a poporului român l-a avut Biserica. Acest lucru, mai bine ca oricare altul, l-a ilustrat marele nostru geniu și istoric Nicolae Iorga. Sub asaltul hoardelor de cotropitori, românii au rămas uniți în credința strămoșească și și-au păstrat identitatea. E valabil și pentru alte neamuri.
   Acțiunile concertate de mai marii de azi prin care lovesc în biserică, în tradiție, în familie, prin care se impun tot felul de restricții spre „binele” oamenilor, arată că s-a înțeles modul în care oamenii au rezistat de-a lungul istoriei și unde trebuie loviți pentru a ceda.
   Acest lucru le-a reușit destul de bine până acum. Avem migrație musulmană, hindusă, atacuri furibunde la ortodoxie, mașinațiuni de interdicție a numelor creștine, propagandă lgbt cu scopul de a renunța la cuvintele mamă și tată, de a perverti sufletele micuților încă de la grădiniță, de a-i traumatiza pe bieții orfani în familii lgbt, avem interdicții ale libertăților, mai mult sau mai puțin constituționale.
   Dacă înainte aveam eroi, martiri care își dădeau viața luptând împotriva tiranilor- ORI VIAȚĂ-N LIBERTATE, ORI MOARTE STRIGĂM TOȚI, acum avem feisbuciști care aplaudă botnița și pumnul în gură.
   Represiunile la care altă dată se răspundea cu jertfă, acum sunt primite cu brațele deschise de cozile de topor, de spălații pe creier care sunt tot mai mulți și care fricoși și neputincioși se bucură de viața de sclav.
   Pentru ei nu există frate, nu există patrie, tot cel ce nu acceptă linia trasată este un dușman, care mai bine ar crăpa. Ce nu au reușit comuniștii să facă prin forță, fii neamurilor acceptă de bună voie și aplaudă.
   Spunea cineva înțelept că ISTORIA SE REPETĂ.
   Oare apucăturile dictatoriale, fasciste, comuniste ale Germaniei fasciste și Uniunii Sovietice nu se repetă și azi ? Tendințele colonialiste și de cotropire manifestate de veacuri de Austria, Marea Britanie, Franța, Spania ș.a. au dispărut subit ? Ar însemna să negi ființa umană care nu se raportează la Dumnezeu.
   ISTORIA SE REPETĂ. Se repetă până ajunge la final când nu se mai repetă. LA FINAL ISTORIA NU SE MAI REPETĂ. Oare istoria se apropie de final ? Căci răspunsul popoarelor la represiune, care a fost o constantă de-a lungul timpului, se pare că nu se mai repetă !
   Se vor mai găsi oameni care să răspundă la represiunile actuale, când rinocerizarea omenirii este în plin avânt ? Se vor mai găsi oameni care prin exemplul lor să producă un ȘOC ATâT DE PUTERNIC îNCâT Să SE OPREASCă ACEST PROCES DE ALTERARE A FIINȚEI UMANE ȘI OAMENII SĂ REDEVINĂ OAMENI, SĂ RĂSPUNDĂ CA ȘI ÎN TRECUT LA OPRESIUNI ȘI ISTORIA SĂ CONTINUE ? PARE IMPOSIBIL ÎN ACEST MOMENT. DAR LA DUMNEZEU NIMIC NU ESTE IMPOSIBIL !
   Cu mâhnire, dar și cu speranță închei cu LA MULȚI ANI ROMÂNIA ! LA MULȚI ANI ROMÂNI !

  • Sataniștilor și ucigașilor lui IIsus le sta în gat doar creștinismul,celelalte religii nu au nici o restricție,doar creștinismul trebuie distrus,însă diavolii nu știu că nimic nu poate distruge lucrarea lui Dumnezeu.

 2. „Mos Gerila” este mai potrivit decat „Mos Craciun” .
  Neo-marxiști soioși….

  • Eu personal mă îndoiesc de faptul că mai există o șansă pentru normalitate, respect și cinste.
   Omul are datoria sacră de a se închina fiind dependent de Creator!
   Sărbători frumoase și liniștite de Crăciun tuturor românilor!

  • Bine remarcat. Comuniștii l-au interzis pe Moș Crăciun. UE interzice Crăciunul…Se vede neuromarxismul !

   PS Nu e greșeală, e un termen medical.

 3. Toata Romania LA COLINDAT de CRACIUN in piete si sa cerem RO-EXIT!

 4. Prostia a fost mereu plictisitoare si fara imaginatie! I loc sa ne bucuram de traditii diferite, bagam interdictii ! sau „recomandari”! Ce caraghiosi!

  • Ăsta-i noul normal în imperiul Globohomo. Fără tradiții, fără religie, fără gen, fără naționalitate, fără indentitate și fără autonomie asupra propriului corp.

  • Asta e viitorul. Dumnezeu a făcut rasele umane,ca in final sa se uniformizeze tot, rase și religii. Citește Cartea Urantia( pe net). E scrisă de spirite

 5. ,,Dacă libertatea cuvântului ( a credintei, a fiintei noastre )ne este luată, atunci, prostiţi şi muţi, vom fi conduşi, asemeni oilor, către abator.’’

  George Washington
  Caci altfel cum depersonalizezi un om de tot trecutul si radacinile sale ?!

 6. Asta se doreste,stergerea identitatii noastre,d’aia s-au deschis granitele pentru toata Africa si Asia,ne metiseaza,ne distrug religia,ne darama statuile si ne sterg istoria,ne spala pe creier din gradinita,ne trateaza hormonal lde la 3 ani. Mai au sa termine boosterizarea si s-a zis cu noi!

 7. alta garagata de doi bani .

 8. „Oficialii de la Bruxelles le cere funcționarilor ”să nu presupună că toată lumea este creștină, pentru că nu toată lumea sărbătorește sărbătorile creștine și nu toți creștinii le sărbătoresc la aceleași date”. Evident ca nu e nicio problema, nu toti crestinii sarbatoresc deodata, majoritatea din UE nici nu e ortodoxa. Dar normal ca incep roexitistii sa profite :-)) Sper ca nu o sa o dea pe aia ca „Brucselu nu ne lasa sa spunem Craciun Fericit” ca asta e chiar penibil :-))))

 9. Pai sa nu mai iasa nici Papa sa zica Craciun Fericit sau Paste Fericit ca nu toti tinem Craciunul si Pastele in acelasi timp si poate il auzim si ne suparam. Daca ai un strain angjat la fel, daca e 30 noiembrie il pui la treaba, nu-i dai liber ca nu stie el care-i treaba cu Sf. Andrei

 10. De sarbatorit….se sarbatoreste nasterea lui Isus.
  Craciun e o sarbatoare pur comerciala, in rest numai de bine.

  Traiasca Craciunul!!! Uraaa, uraaa!!

 11. Atata timp cat vitele din vest nu sunt deranjate si nu protestează împotriva unor astfel de derapaje si anomalii politice, nu putem să avem pretenția de a nu accepta astfel de ideologii. Dezbaterile si vocile intelectualilor din societățile europene nu mai exista demult. Înghițim pe nemestecate toate mizeriile debitate de loazele care conduc Comisia Europeană.

 12. Numai creştinismul e nominalizat, ceea ce creează impresia de discriminare. Reacţia poate fi abţinere de la vot şi de la sponsorizări.

 13. „Stimsti colegi”, viitorul nu sună deloc bine!

 14. Doamnelor, domnilor și pâdosnicilor urmează stația Filaret, ieșirea pe partea stâng – leninistă!!! Să aveți parte de un Moș Roșu darnic și fericit!!!

  • Curat comunism coane Fănică !Baaaa proștilor ,noi știm ce-i aia egalitate și de-aia am si făcut revoluția.Bine,și de foame !
   Si se mai mira prostii aia de funcționari fandosiți de ce apar mișcările extremiste.Nu că m-ar deranja tipurile diferite de religii sau de orientări sexuale dar cum dracu sa ajungi sa mai trăiești cu atâtea limitări ?Adică sa nu mai zici nimic,că nu se știe ce minoritate mai afectezi…De ex a ălora de se scarma-n nas ….

 15. Lumea parca nu vrea sa vada ca unele state au început sa se comporte exact ca golanii de pe strada. Ți-o încerci din ce în ce mai mult ca să-i vezi limitele. Când vezi ca nu mai poate, o dai ca ai glumit sau ca a înțeles greșit (sau ca a fost învinsă pandemia) și îl mai lași puțin la fezandat. Dacă-i vine mintea la cap e bine, dacă nu, îi bagi tu mințile în cap. De fapt ceva gen cum a fost și cu vac.ci. narea care s-a transformat pe zi ce trece din alegere în obligație (și nu ma refer aici dacă vac. ci. nul în sine e bun sau prost ca nu sunt în măsura)

  Dublul standard e nelipsit in ultimii ani, istoria și personajele istorice se reconsidera la 180 grade (chiar și în site-ul asta e un ziarist care după numele marelui nostru Iorga pune virgula și după îl cataloghează în toate felurile), cuvintele sunt dezbrăcate de sens după cum le convine (vezi i.mu.ni.za.re – cdc definition) Ceva de genul… te-ai dus la imuni.zat și descoperi peste câteva zile ca de fapt ai fost sa te protejezi.

 16. Lumea parca nu vrea sa vada ca unele state au început sa se comporte exact ca golanii de pe strada. Ți-o încerci din ce în ce mai mult ca să-i vezi limitele. Când vezi ca nu mai poate, o dai ca ai glumit sau ca a înțeles greșit (sau ca a fost învinsă pandemia) și îl mai lași puțin la fezandat. Dacă-i vine mintea la cap e bine, dacă nu, îi bagi tu mințile în cap. De fapt ceva gen cum a fost și cu vac.ci.narea care s-a transformat pe zi ce trece din alegere în obligație (și nu ma refer aici dacă vac. ci. nul în sine e bun sau prost ca nu sunt în măsura)

  Dublul standard e nelipsit in ultimii ani, istoria și personajele istorice se reconsidera la 180 grade (s-a ajuns ca după numele marelui nostru Iorga sa se pună virgula și apoi sa fie catalogat în toate felurile), cuvintele sunt dezbrăcate de sens după cum le convine (vezi vaccine cdc definition)

 17. Am aflat secretul aici… cu cât ai mai pauper și mai
  obscen vocabularul, cu atât îți cresc șansele sa te publice.

  Am scris ditamai carnatul (și nu la mișto) am folosit cuvinte absolut decente… nimic de o ora și vreo 10 încercări.

  Când vorbesc la mișto sau înjur…nici o problema, într-o secunda e postat… dezorientați oamenii prin atitudinea asta.

  Faceți măcar ceva gen guidelines și spuneți ca orice altceva în afara de elogii la adresa ălora cu multe litere e interzis. Ca ori nu postați ori stergeti precum geniul de peste Canalul Mânecii care te șterge dacă nu-i convine.

  • @Nihil sine Deo
   Ieri și nu numai ieri m-am lovit fix de aceeași problema, absolut identic

 18. E cineva surprins? Ăsta spun că există 72 de genuri și femeile au penis. Trăiască civilizația Occidentală la care aspirăm și noi din WC-ul din fundul curții!

 19. am fugit de dracu si am dat de tacsu

 20. Apoi se intreaba eurofilii de ce lumea nu mai vrea ue…
  Cum sa vrei sa faci parte dintr-un bloc „economic” cand ti se spune cum sa vorbesti?
  Ce-mi place cand ue se auto saboteaza, continuati tot asa globalistilor si va luati adio de la ue.

 21. Se pare ca ghertzoii de la briusel o fac in mod special, pana incep toate tzarile sa si ia campii – alea care mai au ceva coloana. Restul de bovine se incoloneaza rumegand, spre doza urmatoare.

 22. Cei cu ăștia mai fraților? Stau și mă întreb de unde plm au venit și cum plm au ajuns să conducă Ieuropa…

 23. Bănuiesc că useriștii neo-marxiști sunt de acord cu ideile astea 🙂
  Continuați băieți, continuați… așa o să deschidă și restul lumii ochii

 24. Deraiati total…
  Cel mai potrivit mi se pare ca a reactionat OFICIAL Vaticanul:
  „Consider că preocuparea de a șterge orice discriminare este corectă. Este o cale de care am devenit mai conștienți și care în mod firesc trebuie transpusă în practică. Cu toate acestea, în opinia mea, nu aceasta este modalitatea de a atinge acest obiectiv. Pentru că până la urmă riscăm să distrugem, să anihilăm persoana, în două moduri. Prima este diferențierea care caracterizează lumea noastră. Din păcate, tendința este de a omogeniza totul, neștiind să se respecte nici măcar diferențele de drept, care în mod firesc nu ar trebui să devină un conflict sau o sursă de discriminare, ci să fie integrate pentru a construi o umanitate deplină și integrală. Al doilea: uitarea a ceea ce este o realitate. Și cine merge împotriva realității se pune în pericol grav. Apoi, este anularea rădăcinilor noastre, a dimensiunii creștine a Europei noastre, mai ales în ceea ce privește sărbătorile creștine. Desigur, știm că Europa își datorează existența și identitatea multor influențe, dar cu siguranță nu putem uita că una dintre influențele principale, dacă nu și cea principală, a fost creștinismul însuși. Prin urmare, a distruge diferența și a distruge rădăcinile înseamnă tocmai a distruge persoana”, declara ieri intr-un interviu pe subiect Secretarul de stat al Vaticanului, Cardinal Pietro Parolin

  • Problema este că dacă se va distruge creștinismul, cu ce se va înlocui? Cu islamul? Poate de aceea aduc din Africa și Asia milioane de musulmani.Omenirea din totdeauna a avut nevoie de o credință, de o religie.

  • Creștinismul este o religie care ne spune să ne iubim chiar și dușmanii, și să ajutăm pe cei nevoiași din puținul nostru. Din creștinism ne-am ridicat civilizația europeană… Dar din păcate Europa nu mai este creștină… Vestul nu mai crede în creștinism de mult timp iar estul Europei se pretinde creștin dar trăiește în minciună, hoție, depravare, și goana după BANI, mașini luxoase,vile, droguri, iar mulți preoți visează doar bani! Așa că nu mai faceți pe miratii. Îmi aduc aminte de spiritul Crăciunului care plutea în aer acum mulți ani în vremuri comuniste… Acum e doar prilej de beție și festin… Cât despre Isus… Pauza!

 25. @Nihil sine Deo
  Ieri și nu numai ieri m-am lovit fix de aceeași problema, absolut identic

  • Am fost pana acum de acord sa fim europeni.
   Prefer Roexit… De acum vreau inafara UE. GATA!!!

 26. Cucoana italianca cu politiCA COrecta este italianca de la 5 stele un fel de usr de la noi !

 27. Comisia Europeana e cam dusa cu sorcova. Sa se ocupe mai bine de problemele arzatoare ale comunitatii, decat sa bata campii cu chichite lexicale inutile si rahaturi asa-zis incluzive

 28. De ce trebuie să postați gunoaiele acestea și să-i încurajați?

 29. În cea mai tolerantă şi iluminată uniune din lume este interzis să faci referire la sărbătorile UNEI ANUMITE RELIGII. Să înţelegem că religia creştină este o ciumă, în timp ce restul de sute alte religii, inclusiv secte, sunt ceva minunat. În cea mai tolerantă uniune este un stigmat să fii creştin, dar este minunat să fii altceva.

  Dictatorii secolului trecut ar fi invidioşi pe noile metode de spălare a creierului.

 30. Duceti.va dracului cu Europa voastra.Cum dracul sa impui asa ceva?Ce trageti pe nas??Este timpul sa se dizolve EU.

 31. Începutul a fost în US , puțin a lipsit să ne cerem scuze că suntem albi… Și a început denigrarea trecutului , practic a istoriei.
  In Europa, se dirijează invazii afro-asiatice , se blamează noțiuni că : stat , țară , națiune, popor…

 32. Briuselul trebe resetat ca mi se pare ca au cam mult timp liber pe banii nostri, si in loc sa vada cum securizam granitzele, cum iesim din rahatul actual, pe ii doare patina de gen, lgbt, Craciunul furat etc. Cred ca nu prea ne mai reprezinta si vor un spitz in basanau!

 33. Încotro se îndreaptă lumea? Cine sunt acești inși duși cu pluta? Ce vor ei?

 34. Au luat-o razna de tot „iubiții” conducători. Englezii au simțit pericolul devierii hidoase de la normalitate și s-au retras la timp.

 35. UE e o organizație mafiota de pop. onari. Luați o m. Uie și de la mine😀

 36. Alo , aterizează comuniștii…..

 37. Sa te mai miri ca țin ascunse contractele cu producatorii de vaxx-uri ?

 38. Am fost pana acum de acord sa fim europeni.
  Prefer Roexit… De acum vreau inafara UE. GATA!!!

 39. 1984, varianta cu șurubul. Politica a devenit contraproductivă, periculoasă și nereformabilă. Varianta ocolitoare ar fi tehnocrația pe bresle cu nivele de competențe, cu privilegii acordate sau retrase pe punctaj de competență, realizări și social.Altfel, prima stație va fi Apocalipsa pentru că derapajul este enorm și, odată pierdut dreptul la viață și libertate, este game over pentru toți.Ingineria socială a elitelor prevede, conform spuselor lui Gates, 100.000.000 de oameni în final, altoiți pe rase ca câinii și asta în următorii 35-50 de ani.Adică o rată de supraviețuire de 1/1000.

 40. S-a dovedit ca este un nou fake news…….

 41. Cu voia sau fără voia Voastră – funcționar idioți !! – am să folosesc termeni religioși, culturali, de bună creștere și altele, exact așa cum le-am folosit în timpul fratelui vostru în idei : Nicolae Ceușeșcu. Nici nu vă dați seama, câte de identică este duhoarea de totalitarism pe care ne puneți iar să o suportăm, după ce am sperat că am scăpat de ea la dispariția Împușcatului. Tropăiți cu nesimțire peste niște sintagme, care ne caracterizează, care fac parte din esența Europei ! Și voi făceați parte din aceea cultură nu demult, renegaților !
  Eram de partea Voastră idioților ! M-ați pierdut definitiv ( adevărat, mare scofală… )

 42. Alo, redacția !!
  Sunt prea multe postari naționaliste.
  Unde va sunt postacii progresisti ?

 43. Sa ma cac in Uniunea Europeana si in gura Ursulei. !Cum nu am facut vreo referire la un gen anume, sper sa nu imi stergeți urarea.

 44. @Redatie,
  Cititi ce am scris si nu cenzurati aiurea! Este util tuturor!

 45. Bravo MATTEO SALVINI, asa trebuie sa se ia atitudine!!! Apropo, dar ai noștri ce-au făcut, au stat cu limba în gura? Bine ca vorbesc, atunci când nu trebuie. Rușine romanasilor, ortodocși de la Buxeles!!!

 46. @Redatie,
  De e cenzurati? Cititi ce am scris si nu cenzurati aiurea! Este util tuturor!

  • Cine doreste sa ma mai citeasca ma gaseste pe blogul dlui Malin Bot poate singurul ziaist corect din aceasta tara plina cu jivine de presa

  • Am spus jivine de presa ? Da, asa am spus si am mai spus si ERA TICALOSILOR!

 47. Boala noastra o sa se numeasca U.E. de acum si pana crapam. O adunatura de „scoliti” cu caracteristici de narcisisti, comunisti, tirani, corupti si spalati pe creier, ne conduc de la nivelul U.E. Inteleg acum de ce UK a optat pt exit…