G4Media.ro

Companiile din China, excluse oficial de la licitațiile pentru infrastructură din România.…

Companiile din China, excluse oficial de la licitațiile pentru infrastructură din România. Lista completă a țărilor care au voie să participe la licitații

Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) a publicat lista cu țările ale căror operatori economici vor avea voie să participe la licitațiile publice pentru proiecte de infrastructură din România, iar China nu se regăsește printre acestea.

Statul a stabilit recent că la licitații vor putea participa doar operatori economici dintr-un stat membru al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European (SEE), din țări terțe care au semnat și ratificat Acordul privind Achizițiile Publice (AAP), din țări terțe care se află în proces de aderare la Uniunea Europeană sau din țări terțe care nu au semnat AAP, dar care sunt semnatare ale altor acorduri internaționale prin care UE este obligată să acorde accesul liber la piață în domeniul achizițiilor publice și în cadrul domeniului de aplicare. UE a încheiat un acord privind achizițiile publice cu 19 state terțe, printre care SUA, Canada, Australia, Japonia, Israel și Moldova, dar China nu este parte semnatară.

Așadar, China nu se regăsește în niciuna dintre aceste categorii, drept urmare nu va putea participa la licitațiile din țara noastră. Legislația se referă doar la licitațiile viitoare, cele în curs nefiind afectate.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Lasă să vină americanii sa ne faca autostrăzi, cum a facut si bechtel, au luat 1,5 miliarde si au fugit:)))) după a venit kovesi apărătoare anticorupție si a clasat dosarul :)))))

  • Știi vorba aia: prost nu e ăla care cere, prost e ăla care dă. Cam asta a fost problema noastră și cu Bechtel și cu alte chestiuni de felul ăsta. Tot furtul din țara asta s-a produs cu concursul angajaților statului începând de la pădurari( in cazul pădurilor) și terminând cu miniștrii și prim-ministrii, vezi cazul OMV-petrom cu Adrian Năstase.

  • @Marian ; Ai gasit vinovatul! Bravo! De Bombonel nici o bombonica?

  • @irinucă mică,
   Cu ce a greșit? A mințit cu ceva?

  • Fără vize USA ca polonezii şi ţinuţi la poarta Schengenului, românii puteau juca pe mai multe tablouri dar e mai comod diplomatic să ai foaie de parcurs.

  • Da a mintit prin omisiune, tradatorul care a semnat atunci contractul ala mizerabil in defavoarea Romaniei a fost insusi infractorul Adrian Nastase…

 2. Bravo Drula, inca o bila alba

  • Hai, sa inceapa maratonul limbistilor usr isti. Care-i trage primul si cat mai multe limbi pe boase lui drulea, castiga si dreptul sa-i faca annilingus pe viata. Chiar daca subiectul acestei stiri nu are legatura cu drulea, tot meritul lui este si limbile trebuie date. Penibililor.

  • Halo, de parcă Drulă rangă a luat această decizie…El doar a executat un ordin de sus, ca un sclav ce este.

  • vai vai au iesit trolii aurolaci si pnl isti la postat

 3. Pentru corectitudine, memorandumul de acceptare la licitații doar a companiilor UE plus cele semnatare de convenție a fost scris de echipa lui Drula. Expres pentru a debloca impasul de peste 1 an cu anunțarea câștigătorilor pe sibiu Pitești loturile 3 și 4, unde cnair refuza aproape fără motiv sa anunțe China câștigător. Așa ca cnair trăgeau de timp. Bode de la PNL a dormit la faza asta cât era ministru.

 4. Decat sa ai infrastructura ca China, mai bine ai infrastructura ca Italia: turnul inclinat, podul prabusit si ce ne-a ramas de la Augustus si Musolini.

 5. Companiile din China, cred că se tăvălesc în chinuri, că nu vor mai putea participa la licitații în colonia Romanica. Aceasta fiind o piață imensă, cred că multe dintre ele vor falimenta.

 6. Vezi Muntenegru