G4Media.ro

Bulgaria a interzis publicitatea la jocurile de noroc / ”Este un pas…

FOTO: Unsplash.com

Bulgaria a interzis publicitatea la jocurile de noroc / ”Este un pas întârziat în direcția corectă, dar nu va rezolva problema dependenței de jocuri de noroc într-o lună sau două”

De vineri, 17 mai, în Bulgaria a intrat în vigoare interdicția de difuzare a reclamelor la jocurile de noroc în toate mediile de informare, precum și a interzicerii prezenței panourilor publicitare în apropierea unităților de învățământ, anunță Lupa.bg.

Mai multe proiecte similare depuse în parlamentul din România sunt blocate de coalția PSD-PNL.

Noua lege privind jocurile de noroc introduce o interdicție aproape completă a reclamelor la jocurile de noroc la televizor, radio și pe site-urile de internet. Aceasta a fost promulgată la 14 mai în Monitorul Oficial. Conform noii legi privind jocurile de noroc, sunt prevăzute amenzi de până la 30 de mii de leva (15.000 de euro).

”Aceste schimbări sunt pozitive, dar necesită un control strict. Orice măsură restrictivă trebuie să fie controlată eficient”, a declarat avocata Silvia Petkova pentru cotidianul bulgar.

Ea vede printre modificările legislative măsuri eficiente pentru a reduce dependența de jocurile de noroc, astfel încât să fie reduse daunele produse de acestea.

„Măsurile au un potențial extrem de bun pentru a reduce dependența de jocurile de noroc fără a afecta în mod semnificativ activitatea de jocuri de noroc, care se bazează pe distracție. Legislativul a făcut o treabă bună cu aceste modificări. Acum depinde de ramura executivă, de organele de control, să își facă partea lor”, spune avocata.

Doctor în psihologie, Desislava Bezinska – Sheinkova, de la Universitatea de Sud-Vest „Neofit Rilski” – Blagoevgrad, consideră că interzicerea reclamelor la jocurile de noroc este un pas întârziat în direcția corectă, dar nu va rezolva problema dependenței de jocuri de noroc într-o lună sau două.

Ea spune că „relația dintre copii și jocurile de noroc” rămâne în afara regulamentului, deoarece, „nu se poate vinde alcool lângă școlile din Bulgaria, dar se pot vinde jocuri de noroc”.

Legea nu prevede interzicerea sălilor de jocuri în apropierea școlilor.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...