G4Media.ro

Maraton în Apuseni: Peste 1500 de alergători sunt așteptați pe cinci trasee…

sursa foto: Clubul Alpin Român Filiala Cluj

Maraton în Apuseni: Peste 1500 de alergători sunt așteptați pe cinci trasee montane în 8 iunie

Msg Maraton Apuseni 2024 are loc în 8 iunie 2024, transmite Clubul Alpin Român Filiala Cluj, atunci când aproximativ 1500 de alergători sunt așteptați la startul curselor din Buscat, comuna Băișoara, județul Cluj.

  • ”Traseele de concurs se remarcă în peisajul curselor de trail din țară prin tipul peisajului montan parcurs, unic în Europa. Dat fiind că alergarea montană, sau trail running, îmbină dragostea de natură, libertatea și dorința de auto-depășire, competiția din Apuseni reunește anual alergători din diferite colțuri ale lumii. Încă de la prima ediție din 2011, aventura msg Maraton Apuseni este înainte de toate o descoperire a forțelor proprii, fizice și mentale, precum și o ocazie de a petrece clipe unice, parcurgând traseele idilice din inima Apusenilor”, au transmis organizatorii într-un comunicat de presă.

Msg Maraton Apuseni 2024 oferă o varietate de trasee, adaptate atât pentru începători, cât și pentru alergătorii experimentați:

• Crosul Garmin, cu o lungime de 10 km, destinată celor care doresc să experimenteze alergarea de trail într-o atmosferă prietenoasă și o comunitate autentică.
• Semimaraton Banca Transilvania, o provocare de 23.7 km, potrivită pentru cei care caută să își testeze rezistența și să exploreze frumusețea naturii într-o cursă de alergare montană demnă de adăugat la CV, deoarece cumulează D+ 1190m. Cursa face parte și din seria UTMB Index Race, iar finalizarea ei atrage 1 punct ITRA.
• Maratonul .msg, cu o distanță de 44.8 km, este destinată alergătorilor aflați în căutarea unei provocări mai intense, pe distanță lună cu D+ 2531 m. Cursa face parte și din seria UTMB Index Race, iar finalizarea ei atrage 2 puncte ITRA.
• Pentru cei cu adevărat curajoși și dornici de aventură, există proba ultramaraton, cu o distanță impresionantă de 89.2 km și D+ 4539 m, rezervată celor cu un palmares de alergare montană pe distanțe foarte lungi. Cursa face parte și din seria UTMB Index Race, iar finalizarea ei atrage 4 puncte ITRA.
• Pentru cei mici, există proba Family Gerovital, o cursă de cca. 2 km, dedicată copiilor și părinților, care își pot împărtăși pasiunea pentru alergare într-un mediu sigur și plin de bucurie.

Fiecare traseu este amenajat cu puncte de alimentare și hidratare, supravegheat de voluntari dedicați și de echipe specializate în siguranța pe munte, asigurându-se că fiecare alergător se bucură de o experiență plină de satisfacții și în siguranță, mai arată organizatorii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează