G4Media.ro

Grevă la clasa 0: Părinţii dintr-o clasă pregătitoare din Brașov nu-şi mai…

Foto: Freepik.com

Grevă la clasa 0: Părinţii dintr-o clasă pregătitoare din Brașov nu-şi mai trimit copiii la şcoală din cauza unui copil considerat agresiv / Ședință cu părinții, prefectul, Direcția Copilului și poliția

Un copil de clasă pregătitoare de la o şcoală din Braşov (Liceul Andrei Mureşanu) este motivul pentru care mai mulţi părinţi care au copiii înscrişi în respectiva clasă nu-i mai lasă la şcoală, anunță BZB.

Protestul lor a început de după Paşte, iar părinţii susţin că se tem pentru siguranţa copiilor lor, dat fiind că al lor coleg de clasă este agresiv.

Totul a început, spun părinţii, încă din octombrie anul trecut, când a fost transferat în clasă noul copil.

„A manifestat comportamentul ăsta din prima zi de şcoală, cumva aflăm acum că se ştia de cazul lui şi se ştia ce probleme de agresivitate are, pentru că tot din motivul ăsta a fost transferat şi de la cealaltă şcoală, şi de la grădiniţă au fost probleme (…) Se tot încearcă (soluţii – n.r.): stă încă un profesor cu ei în clasă, nu merge nici aşa, a fost mama lui prezentă la ore, a fost mai rău. (…) Pentru copiii noştri cine îşi asumă răspunderea dacă se întâmplă ceva grav?”, a spus un părinte, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Refuzul părinţilor de a-şi lăsa copiii la şcoală a determinat autorităţile să se întâlnească, la începutul acestei săptămâni, la o şedinţă la şcoală. Au fost prezenţi şi părinţi, şi prefectul judeţului, şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie a Copilului, Biroului de Siguranţă Şcolară din cadrul Poliţiei, alături de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar. Aceştia din urmă recunosc că se confruntă cu o situaţie la care nu mai au rezolvare.

Într-un punct de vedere trimis Radio România Braşov FM, părintele copilului împotriva căruia s-au revoltat ceilalţi părinţi spune că „Din perspectiva mea, situaţia actuală reflectă o serie de provocări semnificative cu care se confruntă fiul meu, un copil supradotat. Fiind gifted, are atribute speciale şi, implicit, provocări specifice. În mediul educaţional actual, care adesea nu este suficient de informat în privinţa naturii copiilor gifted, el se confruntă cu etichetări negative şi excluderi din grup”, explică părintele.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. „copiilor gifted” ăștia ce sunt?!!
    Adică viitorul Newton sau ăla din Norvegia cu crimele din Insula vieții?!?
    Bieții copii și cei „gifted” și agresori dar și cei „ungifted” și agresați, mai tot timpul părinții unor astfel de „gifted” sunt cei „lipsted de o doagă” și se ajunge la . .

  2. Lipsited de o doagă crește „viitorul lider al lumii”, atât de grav e avariată la căpuț.