G4Media.ro

Târg de joburi pentru persoane cu dizabilităţi, organizat la Cluj la începutul…

Sursa foto: Kristina Reștea / G4Media

Târg de joburi pentru persoane cu dizabilităţi, organizat la Cluj la începutul lunii iunie

Câteva zeci de persoane cu dizabilităţi îşi pot găsi un loc de muncă la un târg de cariere special, adus la Cluj de fundația Motivation. Târgul va avea loc în 4 iunie, dar cei care doresc să accelereze procesul îşi pot trimite deja CV-urile, transmite Radio Cluj, preluat de Rador.

Gabi Mihaela Comănescu, reprezentanta organizatorilor, a explicat ce locuri de muncă sunt disponibile:

„Fundatia Motivation România implementează de câţiva ani un program dedicat integrării în muncă a persoanelor cu dizabilităţi. Cu alte cuvinte, ca o agenţie de recrutare: căutăm oameni cu dizabilităţi care pot şi vor să muncească şi, pe de altă parte, angajatori care sunt dornici să includă în echipa lor astfel de persoane.

Am ajuns la peste 4 mii de oameni cu dizabilităţi din toată ţara, dintre care 700 chiar au dobândit un loc de muncă în urma proiectelor noastre. În această perioadă avem un parteneriat cu grupul Inditex, cel mai mare retailer de fashion din România, care integrează în echipă persoane cu dizabilităţi. Deja la Bucureşti am plasat 12 persoane în diverse magazine de modă din malluri.

La începutul lunii iunie vrem să facem acelaşi lucru şi la Cluj, să organizăm un eveniment de recrutare de persoane cu dizabilităţi care vor să lucreze la magazinele de fashion din mall.

Vorbim despre locuri de muncă de lucrător comercial şi lucrător depozit, special dedicate persoanelor cu dizabilităţi; nu pentru că ar fi diferite, dar în sensul că sunt în cadrul unor echipe cu manageri care vor fi pregătiţi să interacţioneze şi să susţină în muncă persoane cu dizabilităţi.

În Cluj retailerul are 12 magazine şi poate să integreze 2-3 persoane în fiecare magazin.

Evenimentul are loc la Casino Centrul de Cultură Urbană în 4 iunie, între 10.00-16.00, în regimul unui târg de cariere. Deci oamenii pot să vină la orice oră doresc, să afle despre ce este vorba şi să avem un prim interviu.

Persoanele cu dizabilităţi trebuie să deţină un certificat de încadrare în grad de handicap.

Trebuie spus că în final vor fi 2 interviuri: în 4 iunie va fi primul interviu, cu echipa Motivation şi cu managerii de recrutare ai retailerului; iar în 5 iunie este al doilea interviu, cu managerii de magazine.

Ne-am bucura cine are CV să-l trimită dinainte la adresa angajare@motivation.ro.

Singurele limite sunt date de mediul de lucru: condiţiile nu se pot adapta ca să poată integra de exemplu persoane nevăzătoare sau în scaun rulant.

În rest, dacă ne vedem făcând munca asta, ştim să recunoaştem materiale, putem să le ducem dintr-o parte într-alta, suntem capabili să ne uităm pe o listă şi să verificăm dacă ceea ce scrie în inventar corespunde cu ceea ce este pe raft, înseamnă că suntem potriviţi drept candidaţi pentru aceste locuri de muncă.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează