G4Media.ro

În teste la Braşov: „priza la stâlp” pentru mașinile electrice / În…

Sursa foto: BZB.ro

În teste la Braşov: „priza la stâlp” pentru mașinile electrice / În următoarele şase luni încărcarea va fi gratuită

Municipalitatea braşoveană are în plan să instaleze staţii de încărcare a vehiculelor electrice pe trei stâlpi de iluminat din oraş, printr-un proiect cu finanţare europeană, anunță BZB.

Pentru a implementa acest proiect, Primăria Braşov va supune aprobării Consiliului Local Braşov, în şedinţa de plen din 19 martie, un proiect de hotărâre privind aprobarea unei convenţii-cadru de parteneriat în vederea dezvoltării infrastructurii urbane de încărcare a bateriilor autovehiculelor electrice din cadrul proiectului pilot „EV charging from lampposts” cofinanţat de EIT Urban Mobility.

„Soluţia SimpleCharge de a instala staţii de încărcare a vehiculelor electrice pe stâlpii de iluminat stradal este o soluţie promiţătoare care poate contribui la creşterea accesibilităţii şi a disponibilităţii infrastructurii de încărcare”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

„După instalarea staţiilor, se va trece la testarea soluţiei de încărcare a autovehiculelor electrice pe o perioadă de şase luni, fără costuri pentru utilizatorii finali, în condiţiile prevăzute in cadrul de parteneriat propus spre aprobare”, se mai arată în referat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează