G4Media.ro

Demisia subită a lui Changpeng „CZ” Zhao a șocat lumea crypto. Dar…

sursa foto: Unsplash

Demisia subită a lui Changpeng „CZ” Zhao a șocat lumea crypto. Dar cine este noul șef Binance, Richard Teng?

Originar din Singapore, domnul Teng s-a alăturat celei mai mari burse de criptomonede din lume în urmă cu doi ani, în calitate de CEO al țării sale de origine. Acela a fost anul în care Binance a intrat sub o investigație a Departamentului de Justiție și, pe măsură ce controlul de reglementare asupra companiei și a lui Zhao s-a intensificat, Teng a urcat rapid rândurile din spate, scrie BBC.

El a rămas în poziția sa inițială de CEO din Singapore doar 5 luni, potrivit paginii sale de LinkedIn, înainte de a fi promovat la funcția de șef regional pentru Europa, Asia și Orientul Mijlociu și Africa de Nord în aprilie 2023.

Ulterior, Teng a devenit liderul piețelor regionale în luna mai a acestui an, iar marți a ajuns în funcția de conducere – la puțin mai mult de doi ani după ce a fost angajat pentru prima dată de Binance.

Anunțându-și succesorul, Zhao l-a numit pe Teng un „lider extrem de calificat”, adăugând că „cu peste trei decenii de experiență în domeniul serviciilor financiare și al reglementărilor, el va conduce compania în următoarea perioadă de creștere”.

Înainte de a se alătura Binance, Teng a lucrat în sectoarele financiare și de reglementare mai tradiționale, în calitate de director de finanțe corporative la Autoritatea Monetară din Singapore (MAS) și de director de reglementare al Bursei din Singapore (SGX).

Apoi a devenit director general al Abu Dhabi Global Market (ADGM), un centru financiar internațional din Emiratele Arabe Unite, unde a rămas timp de șase ani. ADGM reglementează tranzacționarea activelor digitale.

Într-o declarație de miercuri, Teng a declarat că este onorat să preia această funcție, adăugând că se va concentra pe reasigurarea celor 150 de milioane de utilizatori ai Binance cu privire la „puterea financiară, securitatea și siguranța companiei”.

Dar noul său rol va veni cu partea sa de provocări. Păstrarea încrederii clienților va fi un punct pe agenda lui Teng, Binance suferind daune reputaționale în ultimele luni.

În martie, autoritățile de reglementare din SUA au încercat să interzică societatea, susținând că aceasta a operat în mod ilegal în această țară. De asemenea, a fost acuzată de încălcarea a numeroase legi financiare din SUA, inclusiv a normelor menite să contracareze spălarea de bani.

Ulterior, Departamentul de Justiție a dispus ca Binance să plătească 4,3 miliarde de dolari sub formă de penalități și confiscări.

În ciuda acestui fapt, Teng a reiterat că Binance a fost „aici pentru a rămâne”, adăugând că fundația companiei este „mai puternică ca niciodată”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează