G4Media.ro

Rusia susține că a livrat 25 de tone de ajutor umanitar pentru…

Photo by MOHAMMED ABED / AFP

Rusia susține că a livrat 25 de tone de ajutor umanitar pentru civilii din Fâşia Gaza

Rusia a anunţat vineri trimiterea a 25 de tone de ajutor umanitar pentru civilii din Fâşia Gaza via Egipt, care se învecinează cu această enclavă bombardată de armata israeliană în urma unui atac sângeros lansat de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, informează AFP, citată de Agerpres.

„Un avion special al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă a livrat 25 de tone de ajutor umanitar Republicii arabe Egipt”, a anunţat ministerul rus într-un comunicat pe Telegram.

„Încărcătura umanitară a fost deja predată unor reprezentanţi ai ramurii egiptene a Semilunii Roşii”, a precizat ministerul. „Alte ajutoare ruse vor fi trimise locuitorilor din Fâşia Gaza”, a adăugat el.

Cu toate acestea, ministerul nu a precizat când ar urma să fie livrat acest ajutor civililor din Fâşia Gaza, unde luptele dintre armata israeliană şi Hamas sunt în toi.

Din 19 octombrie, Rusia, care îndeamnă la înfiinţarea unui stat palestinian independent, menţinând în acelaşi timp relaţiile vechi cu Israelul, a trimis de mai multe ori zeci de tone de ajutor umanitar pentru locuitorii din Fâşia Gaza via Egipt.

ONU şi mai multe ONG-uri internaţionale şi-au exprimat deja îngrijorarea în legătură cu o „catastrofă umanitară” în Gaza, cerând un „armistiţiu umanitar imediat”, însă armata israeliană asigură că „nu există criză umanitară în Fâşia Gaza”.

Din 7 octombrie până în prezent, peste 1.400 de persoane au murit în Israel, majoritatea civili ucişi chiar în ziua atacului declanşat de Hamas, cel mai sângeros din istoria Israelului. Mişcarea islamistă palestiniană a anunţat de asemenea că a luat peste 240 de ostatici, care au fost duşi în Gaza.

La rândul său, Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunţat joi că 10.812 de persoane au fost ucise în bombardamente israeliene asupra Fâşiei Gaza, din 7 octombrie până în prezent. Dintre acestea, 4.412 copii şi 2.918 femei, potrivit Hamas.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Poate pentru HAMAS .

  2. Minciună grosolană

  3. Rachete anti-tanc si rachete anti-nava Acesta e ejutorul „umanitar” al salbaticilor mujici pentru marionetele lor din subteran

  4. Toata lumea stie ca Rusia e mare sustinatoare a civililor. Intrebati orice ucrainian,transnistrian,sirian,georgian,belarus sau chiar rus si veti afla cat de tare iubeste Rusia civilii.
    Probabil singurul lucru adevarat din stire e greutatea transportului,in rest nu e foarte umanitar si nici destinat civililor.