G4Media.ro

Accesul animalelor de companie va fi permis în toate parcurile și spațiile…

Sursa foto: Pixabay

Accesul animalelor de companie va fi permis în toate parcurile și spațiile publice exterioare din București – proiect / Ce reguli trebuie respectate

Animalele de companie vor avea acces în toate parcurile și spațiile publice exterioare din București. Un proiect în acest sens se află în dezbatere publică si este foarte probabil să fie adoptat de Consiliul General la finalul verii, transmite Rador.

Proiectul vizează modificarea regulilor privind accesul animalelor de companie în spațiile publice exterioare.

În prezent, acesul animalelor de companie pe domeniul public este interzis, în parcuri și grădini publice.

Capitala va avea un regulament prin care animalele de companie vor avea acces în toate spațiile publice din oraș. Astfel, câinii vor putea fi plimbați în orice parc sau spațiu public exterior, mai puțin în locurile de joacă pentru copii, dar cu niște condiții. Câinele trebuie să fie plimbat în lesă sau ham, iar stăpânii trebuie să aibă întotdeauna la ei materialele necesare curățării.

Cei care nu respectă prevederile riscă să primească amenzi, acestea fiind deja stabilite de Consiliul Local din 2010. Nerespectarea aruncării deșeurilor stradale sau din spațiile verzi de la animalele de companie este sancționată cu amenzi de la 200 la 1.000 de lei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Câinii sunt și acum în parcuri, iar copiii mici care se joacă calcă în murdăria lor.

    Nimeni nu curăță mizeria dela câinii din parc și aproape nimeni nu-și ține în lesă câinele, existând riscul de a fi atacați copiii.

    Mizeria asta urmează să fie legalizată, în loc de a fi sancționată! Poliția locală ia o grămadă de bani publici degeaba.

    • Peste tot in lume ai voie cu animalele de companie in parcuri (peste tot in jumatatea civilizata cel putin). Problema sunt toti nesimtitii care lasa mizeria unde a facut-o cainele. Mai ales vara miroase pe unele strazi de iti muta nasul. Si nesimtiti sunt de toate varstele si de toate feluri, de la auristi la progresisti. Am vazut cate un nesimtit din asta pentru fiecare categorie sociala. Problema cum ai zis si tu este ca nu sunt amendati. Legile sunt doar asa ca sa le consultam cand e situatia mai naspa, in rest sunt doar ca sa ne prefacem ca asta e stat de drept.

    • @the…Foarte corect coment. dvs.! As adauga, aceeasi nesimtire se manifesta si in lasatul gunoiului aiurea, la/in nerespectarea regulilor de circulatie in trafic, la/in sofatul/condusul motoarelor (masini si motociclete) cat mai agresiv si zgomotos mai ales noaptea dar nu numai….si multe alte nesimtiri! Nesimtirea maxima este la autoritatile platite sa aplice legile tot timpul si n-o fac, iar asta tot factorul politic o determina si, in ultima instanta (sau prima?) ajungem la votul ala (odata la 4/5 ani) de la care lipsim intr-o nesimtire generalizata!.