G4Media.ro

Primăria Sibiu vrea să știe câți expați din oraș ar plăti pentru…

Sursa foto: Stanley Morales / Pexels

Primăria Sibiu vrea să știe câți expați din oraș ar plăti pentru o școală internațională / Contract de 60.000 de lei pentru cercetarea socială

La finele săptămânii trecute, Primăria Sibiu a încheiat un contract în valoare de 60.000 de lei, la care se adaugă TVA, cu Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), din Cluj-Napoca. Contractul are drept obiect „servicii de cercetare socială și sondaje de opinie, pentru realizarea unui studiu cantitativ care să analizeze oportunitatea înființării unei școli cu un curriculum internațional în municipiul Sibiu”, după cum se arată într-un anunț dat publicității prin SICAP, scrie Turnul Sfatului.

Studiul are rolul de a identifica numărul expaților din Sibiu sau împrejurimi interesați la modul real de o școală internațională pentru familiile lor, dar și sumele pe care aceștia le-ar putea aloca pentru plata unei astfel de școli și sistemul de educație preferat (american, britanic etc).

Intenția administrației locale vine în contextul în care la Sibiu este în curs de operaționalizare Comandamentul NATO pentru Europa de sud-est, o structură în cadrul căreia sunt așteptați să lucreze sute de ofițeri din țările membre, veniți aici cu mandate de trei ani (care pot fi prelungite cu încă un an).

Conform informațiilor primite de Turnul Sfatului, elementul principal care a determinat administrația să solicite elaborarea unui astfel de studiu a fost, însă, dezvoltarea mediului de afaceri străin în orașul de pe Cibin.

Citește integral pe Turnul Sfatului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează