G4Media.ro

Inventatorii maghiari, sărbătoriți la Sfântu Gheorghe / ”Expoziția aduce un omagiu laureaților…

Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Inventatorii maghiari, sărbătoriți la Sfântu Gheorghe / ”Expoziția aduce un omagiu laureaților maghiari ai premiului Nobel”

Ediția a doua a unei expoziţii interactive, dedicată Zilei Inventatorilor Maghiari, poate fi vizitată timp de patru zile, începând de azi, în clădirea fostei Fabrici de ţigarete din Sfântu Gheorghe, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș.

”E a doua ediție a Zilei Inventatorilor Maghiari pe care o organizează. primăria municipiului Sf. Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc. Noutatea față de anul trecut este că acum, pe lângă invențiile de odinioară, vor fi prezentate și gadgeturi moderne, robotică, machete de avioane, drone, lego. Expoziția aduce un omagiu laureaților maghiari ai premiului Nobel, iar vizitatorii pot asculta diverse discuriu de vinil, pot viziona diapozitive, pot vedea proiectoare originale de filme sonore, casete video alb-negru și alte invenții care au legătură cu domeniul telecomunicațiilor”, susține purtătorul de cuvânt al Primăriei, Vlad Manolăchescu.

Printre invitaţii speciali ai evenimentului se va număra Ravasz Andras, inventatorul Braille Comfort Pack, care ajută persoanele cu deficienţe de vedere să citească.

Expoziţia din Sf. Gheorghe va putea fi vizitată în tururi ghidate, pe bază de programare prealabilă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...