G4Media.ro

Un video îl arată pe principalul suspect că a operat stații secrete…

sursa foto: Pexels

Un video îl arată pe principalul suspect că a operat stații secrete de poliție chineză în SUA, alături de primarul orașului New York și liderul majorității din Senat / Acesta ar fi contribuit cu donații la campaniile unor politicieni

Lu Jianwang, unul din suspecții principali acuzați de procurorii federali că au operat o stație secretă de poliție chineză în orașul New York apare într-o înregistrare video participând la un eveniment alături de doi democrați proeminenți, liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, și primarul orașului New York, Eric Adams, relatează Fox News.

Înregistrarea video de pe 18 martie pare să arate că Lu Jianwang se află alături de Adams și Schumer. Lu a fost arestat săptămâna trecută și acuzat de conspirație pentru acțiune ca agent al guvernului Chinei, conform Biroului procurorului SUA pentru Districtul de Est al New York-ului.

Într-o declarație, biroul senatorului Adams a declarat pentru Fox News că prezența primarului la eveniment este pentru a arăta sprijin pentru o comunitate locală sau pentru oraș și nu semnalează nicio formă de susținere politică. Un purtător de cuvânt al lui Adams a declarat, de asemenea, că nu-l cunoaște pe Lu.

Evenimentul a fost o strângere de fonduri pentru Fukien American Association, o organizație culturală nonprofit legată de comunitatea chineză.

În aprilie 2022, Lu s-a întâlnit și cu reprezentanta democrată Grace Meng din New York la un eveniment de strângere de fonduri, conform The Daily Caller.

Înregistrările arată că, începând cu 2006, Lu a contribuit cu cel puțin 32.625 de dolari la oficialii aleși din New York, inclusiv Adams și guvernatorul democrat al statului New York, Kathy Hochul.

Când a anunțat arestarea lui Lu săptămâna trecută, procurorul SUA Breon Peace a declarat că Ministerul Securității Publice (MSP) al Chinei „a încălcat în mod repetat și flagrant suveranitatea națiunii noastre, inclusiv prin deschiderea și operarea unei stații de poliție în mijlocul orașului New York”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează