G4Media.ro

Germania: Soția Cancelarului Olaf Scholz a demisionat din funcția de ministru al…

sursa foto: Facebook

Germania: Soția Cancelarului Olaf Scholz a demisionat din funcția de ministru al Educației în landul german Brandenburg, după valul de critici din partea unor părinți și cadre didactice

Ministru al Educației în landul german Brandenburg, Britta Ernst, soția cancelarului german, Olaf Scholz a demisionat din funcție după ce a fost intens criticată de cadrele didactice și părinți, transmite DPA, citată de Agerpres.

Premierul landului, Dietmar Woidke, care, la fel ca Ernst, face parte din Partidul Social-Democrat, a acceptat demisia, a anunţat luni o purtătoare de cuvânt a guvernului landului – transmite DPA

Ernst, politician de carieră și soţia cancelarului Olaf Scholz a fost ministru al Educației în guvernul landului Brandenburg încă din 2017, însă de-a lungul anilor a fost intens criticată.

Criticile nu au venit doar din partea şcolilor şi a părinţilor, ci şi din partea din partea membrilor parlamentul landului. Acestea se refereau la planurile de realocare a 200 de posturi didactice în favoarea specialiştilor administrativi şi a asistenţilor sociali şcolari, soluţie gândită ca o piatră de temelie pentru a răspunde la lipsa de cadre didactice, care este o problemă în întreaga Germanie.

Totuși, Woidke, care i-a acceptat demisia imediat, a lăudat activitatea lui Ernst. ”Ea şi-a îndeplinit funcţia în vremuri dificile – mă refer aici la pandemia de coronavirus – cu clarviziune şi mână sigură”, a spus premierul landului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează