G4Media.ro

Şeful diplomaţiei UE: Occidentul trebuie să furnizeze sprijin militar suplimentar Ucrainei /…

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Şeful diplomaţiei UE: Occidentul trebuie să furnizeze sprijin militar suplimentar Ucrainei / „Trebuie făcut mult mai mult şi mult mai rapid”

Occidentul trebuie să furnizeze ajutor militar suplimentar Ucrainei şi să îşi accelereze livrările de echipamente militare, a susţinut duminică, la Munchen, Înaltul reprezentant al Uniunii European pentru afaceri externe şi politică de securitate Josep Borrell, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

”Trebuie făcut mult mai mult şi mult mai rapid. Încă sunt multe lucruri de făcut. Trebuie să ne sporim şi să ne accelerăm sprijinul militar”, a spus Josep Borrell într-un discurs la Conferinţa de securitate de la Munchen, care se încheie duminică.

Reprezentantul blocului comunitar a susţinut o propunere estoniană privind achiziţionarea de muniţie de către UE în numele statelor membre, pentru a ajuta Ucraina.

”Sunt complet de acord cu propunerea premierului Estoniei, lucrăm în această privinţă şi va funcţiona”, a spus Borrell după o întâlnire cu şefa executivului estonian Kaja Kallas, care i-a prezentat propunerea.

Pe 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. zise unul care NU E ALES si fara a cere parerea cetatenilor UE
    cetatenii UE sunt de acord sa dea BANII LOR pt arme americane pt ucraina???

    UE si SUA omoara oameni in Ucraina cu banii cetatenilor UE si SUA dar fara voia lor

  2. Tam.pi.tu.l asta pus cu manutza de americani pe functie s-o ia si pe cealalta nevotata Ursula von del L si sa disoara de la butoane, au facut deja prea mult pentru papusari…

    • Hap hap hap sunt troll ruZnac si iau mu ye cu c a c a t!

    • Hap hap hap sunt troll ruZnac si iau mu ye cu c a c a t, ma.ma m-a deZvirginat!

  3. E asteptat in legiunea internationala din ucraina.