G4Media.ro

Proiect din Sibiu, copiat în Bistrița / Un consilier USR a sesizat…

Sursa foto: Bistrițeanul

Proiect din Sibiu, copiat în Bistrița / Un consilier USR a sesizat că studiul de fezabilitate al unei investiții de aproape 30 de milioane de lei propus Primăriei Bistrița e identic cu un altul din Sibiu

Studiul de fezabilitate pentru sania de vară propusă pentru zona de agrement Wonderland din municipiul Bistrița, investiție estimată la 29 de milioane de lei, este copiat după un proiect similar din Sibiu, anunță consilierul local Nicolae Pavelean, citat de Bistriteanul.

El a sesizat asta pentru că în studiul de fezabilitate s-au păstrat denumirile ”Primăria Municipiului Sibiu” și ”Gușterland”, zona pentru care s-a făcut proiectul în Sibiu.

„Necesitatea investiției rezidă și din alte motive. În special lipsa unui spațiu destinat relaxării și agrementului pentru un număr important a locuitorilor municipiului Sibiu, care pentru a-și petrece timpul liber trebuie să parcurgă zeci și sute de kilometri până la cele mai apropiate locații”, apare în studiul de fezabilitate al saniei de vară.

Aceasta nu este singura greșeală „de redactare”. Firma care a făcut SF-ul încurcă și numele zonelor de agrement: „Prin realizarea proiectului Zona de agrement Dealul Gușteriței se estimează o creștere a nivelului calitativ și de performanță a procesului economic din zona luată în studiu”.

„Deci Municipiul Sibiu și zona Dealul Gușteriței. Zic, oare nu văd bine sau unde ne aflăm? Mă uit pe geam și constat totuși că suntem încă în Bistrița, dar trebuie să aprobăm un proiect pentru Sibiu. O fi normal? O fi rezultatul unui copy paste tipic studiilor astea de fezabilitate făcute pe bani mulți?”, spune consilierul Nicolae Pavelean.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. România mereu uimitoare…mi-ar fi plăcut sa știu cât a costat studiul de fezabilitate și cât timp au avut la dispoziție sa îl facă.
    Nu sunt împotriva copierii lucrurilor bune care au mers și în alte părți mai ales dacă a fost aceeași firma care a făcut studiul de fezabilitate la Sibiu, dar totuși ceva responsabilizare pentru contractul cu Bistrița nu o copiere identica doar cu schimbarea de toponime.

  2. Cine e repr legal ptr firma de consultanta care a scris proiectul?

  3. Oare,cat la sută din „explozia”numerelor de vile si
    de masini de lux provin din bani castigati onest?Nu ca ar fi vorba de vreo invidie,fie sau nu,cu iz marxist-leninist.😆Chiar,de ce nomenklaturistii,imbogatiti peste noapte,le zic celor care le amenintă statutul,marxisti sau neomarxisti si nu le zic marxisti-leninisti,pentru ca doar Lenin a pus teoria in practică?Cumva pentru că Putin,oligarhu,nu a renuntat la statuile lui?Pană cand o sa mai poată tine doi pepeni intr-o mană?

  4. USRiștii știu să citească, ceea ce înseamnă că nu vor fi niciodată votați 55%, cât a luat PSDNL ultima oară, cel puțin nu în țara asta incultă.

  5. Din 21 de consilieri locali, unul singur a citit documentatia trimisa inaintea sedintei de consiliul local. 20 de consilieri incaseaza indemnizatiile degeaba la Bistrita!

  6. Nu fiți naivi. Nu a citit nimeni nimic, s-a trecut pe repede înainte.

  7. Toată lumea este condusa de forțele oculte.
    Doar România este condusă de forțele inculte.