G4Media.ro

Pacientă de 101 ani, tratată cu succes la Spitalul de Boli Infecțioase…

sursa foto: Pixabay

Pacientă de 101 ani, tratată cu succes la Spitalul de Boli Infecțioase Iaşi / Este cea mai vârstnică  persoană care se tratează de Covid în Iași

Cel mai în vârstă pacient îngrijit în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva„ Iași pleacă acasă la cei dragi după 10 zile de spitalizare, anunță Agenția de presă Rador.

Este vorba de o pacientă în vârstă de 101 ani și a fost internată în spital cu diagnostic de COVID.

Pacienta s-a adresat inițial Spitalului Clinic Pașcani acuzând dispnee, tuse productivă de aproximativ 2 zile. De acolo a fost dirijată către UPU Spiridon unde a fost consultată cardiologic și s-a constatat și diagnosticul de Covid 19.

La internare avea o stare generală influențată, afebrilă, conștientă, greu cooperantă, bătrâna avea insuficiență respiratorie cronică acutizată pe fondul afecțiunii respiratorii, insuficiență cardiacă cronica, boală cardiacă cronică și ateroscleroză cerebrală, boală renală cronică.

Deși a avut nevoie de suport de oxigen iar comorbiditățile puteau să o pună în pericol, echipa medicală a personalizat tratamentul specific pe nevoile pacientei astfel încât să nu interfereze bolile existente.

După ameliorarea simptomelor, la câteva zile de la internare, pacienta coopera cu personalul medical având un singur gând, de a se face bine și de a pleca acasă, susțin medicii ieșeni. În ciuda vârstei înaintate, a fragilității acestei vârstei, a afecțiunilor asociate, tratamentul pentru Covid 19 a fost un succes.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...