G4Media.ro

CNN: Statele Unite au transferat muniții americane stocate în Israel pentru a…

Sursa foto: SERGEY BOBOK / AFP

CNN: Statele Unite au transferat muniții americane stocate în Israel pentru a fi folosite în Ucraina

Statele Unite au transferat muniții americane stocate în Israel pentru a fi folosite în Ucraina și intenționează să trimită mai multe în curând, au declarat miercuri oficiali americani și israelieni pentru CNN.

Un oficial american a declarat pentru CNN că au mutat „o parte” din cele 300.000 de proiectile de 155 de milimetri pe care SUA și Israelul au convenit să le transfere și că există planuri de a muta restul în următoarele săptămâni.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, Richard Hecht, a declarat pentru CNN că americanii i-au anunțat pe israelieni cu ceva timp în urmă că transferă muniții. Hecht a spus că munițiile sunt deținute de SUA, că mișcările lor sunt „afaceri americane” și că nu au nevoie de permisiunea Israelului pentru a muta munițiile.

The New York Times a relatat pentru prima dată că armata americană apelează la stocul de muniții depozitat în Israel pentru a fi folosit în Ucraina, menționând că oficialii israelieni și-au exprimat inițial „îngrijorarea de a părea complici în înarmarea Ucrainei”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...