G4Media.ro

Suspectat de rănirea prin înjunghiere a șapte persoane la Gara de Nord…

Foto: Captură video

Suspectat de rănirea prin înjunghiere a șapte persoane la Gara de Nord din Paris, un bărbat a fost inculpat în stare de arest preventiv. Nu se cunoaște mobilul exact al atacului și nici identitatea suspectului, bănuit a fi imigrant ilegal nord-african

Bărbatul acuzat de rănirea miercuri 11 ianuarie a șapte persoane în Gara de Nord din Paris a fost inculpat pentru tentativă de omor și plasat în arest preventiv duminică seara, a informat AFP, conform unei surse judiciare. În paralel a fost deschisă o anchetă judiciară de către Parchetul din Paris, relatează BFM TV. Investigațiile viitoare ar trebui, printre altele, să analizeze posibilele tulburări psihiatrice ale inculpatului.

Suspectul este implicat în atacul în care au fost rănite șapte persoane, dintre care una grav, cu un cârlig metalic. Evenimentele au avut loc miercuri dimineață, în jurul orei 6.45, în Gara de Nord.

Într-o declarație emisă miercuri, procurorul din Paris, Laure Beccuau, a declarat că bărbatul „a început brusc, fără niciun motiv aparent în acest stadiu, să lovească o primă victimă cu arma sa, victimă căreia i-a aplicat aproximativ 20 de lovituri” cu un „cârlig metalic”.

În total, șapte persoane au fost rănite: doi bărbați în vârstă de 41 și 36 de ani, un polițist în vârstă de 46 de ani încadrat la Poliția de Frontieră (PAF) din Gara de Nord și trei femei în vârstă de 40, 47 și 53 de ani, precum și un bărbat în vârstă de 53 de ani care a părăsit gara după atac și care a fost identificat ulterior de anchetatori.

În timpul arestării sale, suspectul a fost împușcat de două ori în piept și o dată în braț, după ce un polițist în uniformă al PAF aflat în timpul serviciului și un altul de la Brigade des Réseaux Franciliens (BRF), în civil și în afara serviciului, care se aflau la fața locului în acel moment, au deschis focul. Acesta a fost grav rănit și a trebuit să fie internat din cauza stării sale de sănătate. Acesta a fost reluat sâmbătă, înainte de a fi ridicat duminică dimineața târziu.

Identitatea suspectului nu a fost încă stabilită cu exactitate. El este „înregistrat sub mai multe identități în fișierul automatizat de amprente digitale alimentat de declarațiile sale în timpul procedurilor anterioare la care a fost supus”, a declarat miercuri Laure Beccuau, adăugând că „ar putea” să fie născut în Algeria sau în Libia.

Acuzatul susține că este de naționalitate algeriană și că are 31 de ani, potrivit Parchetului din Paris. El este cunoscut pentru „violare de domiciliu, furt și rebeliune” comise între 2019 și 2021, și ar urma să fie supus la două obligații de a părăsi teritoriul francez, în 2020 și septembrie 2022, potrivit procuroarei.

O sursă din cadrul poliției declarase că este vorba despre un libian născut în 2000, care avea obligația de a părăsi teritoriul francez, obligație care nu a putut fi pusă în aplicare din cauza instabilității din Libia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. … imposibil sa nu te unga la inima mult1cultural1$mu si altruismu patologic …

  2. Nici că există titlu de click-bait mai bun pentru rasiști.

    • Tu esti progresist din ala care are fantezii cu imigranti africani, ti se uda bucile cand ii vezi

    • Mai bine sa nu spunem nu? Nici nationalitate…nimic. Ca in Suedia…au inceput suedezii in cativa ani..dintr-un popor de oameni pasnici…. sa se arunce in aer, bandele de suedezi fac prapad in tara, se impusca si pun bombe rivalilor. Este bine asa domnu’? Sa nu suparam pe nimeni. mama voastra de nenorociti cu corectitudinea voastra politica..nu mai tine mult sa stiti..se sparge buba.

    • unde vede bobita ta dintre urechi click-bait, tehnica presupune existenta apriorica a unui fake-news, aici avem fapte documentate real, asa cum cere jurnalismul deotologic, te deranjeaza realitatea? probabil ca da, daca realitatea contravine imaginii ce-ti place sau ce-ti returneaza valoare. binenteles ca de la o stire de asta nu mai e decit un pas pina la generalizare, dar asta nu schimba esenta fenomenului, faptele ramin fapte, in europa numarul incidentelor de atac motivat pe baza de diferente cultural/ideologice – adica religie si origine formativa a individului, a crescut exploziv in ultimul deceniu si corelatia e beton. Plus, faci o afirmatie absolut gaunoasa logic, total de asteptat in context, rasismul nu e acelasi lucru cu diferentele culturale si ideologice, mai ia si un dictionar in mina.

  3. „Francezul” se numeste Abdul 🤣🤣🤣
    Bun venit in Europa!

  4. Sigur nu ierea slav ocraineeeeeean:?