G4Media.ro

Spania: Lucrători din sănătate protestează la Madrid, reclamând guvernul conservator pentru distrugerea…

sursa foto: captura video

Spania: Lucrători din sănătate protestează la Madrid, reclamând guvernul conservator pentru distrugerea „sistemului public de sănătate”

Zeci de mii de lucrători din domeniul sănătăţii au protestat duminică în Madrid, în legătură cu ceea ce ei consideră a fi distrugerea sistemului public de sănătate de către guvernul regional conservator, relatează Agerpres, conform Reuters.

Îmbrăcaţi în halate albe şi bătând în tobe, mulţi au scandat: „Reducerile din sănătatea publică sunt criminale”.

Guvernul regional din Madrid, condus de Isabel Ayuso din partea Partidului Popular, a fost criticat în ultimii ani, în special de la începutul pandemiei COVID 19 în 2020, pentru nivelul scăzut de personal din spitale şi centrele de asistenţă medicală primară.

Protestatarii susţin că guvernul regional desfiinţează serviciile publice de sănătate şi favorizează furnizorii privaţi de servicii medicale.

Ayuso neagă acuzaţia că administraţia sa desfiinţează serviciile publice de sănătate în favoarea sectorului privat şi spune că protestele şi grevele sunt orchestrate de partidele de stânga în perspectiva alegerilor municipale şi regionale din acest an pentru a submina guvernul regional conservator.

În noiembrie, zeci de mii de oameni au mărşăluit prin centrul Madridului în sprijinul lucrătorilor din domeniul sănătăţii, cerând condiţii de muncă mai bune.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Băieți în Spania guvernul central este de stânga, aliat cu extrema stânga. Asa ca mai lasati-ne cu guvernul local.

    • Băiete, si guvernul local in Madrid(și alte comunități autonome)este de dreapta aliat cu extrema dreapta(Vox).

    • Sistemul administrativ este compus din Comunități Autnome cu guvern,presedinte,parlament, etc.Un mini stat in statul central

  2. Sistemul sanitar Spaniol e un sistem bine pus la punct, bineînțeles mereu se poate îmbunătăți calitatea serviciilor, al duce la un nivel mai înalt ceea ce se cere.
    Zilele trecute au existat în MEDIA Spaniolă tragerii de urechi/atenționări fiindcă au existat cazuri de pacienți care au așteptat timp îndelungat pe holurile urgențelor din cauza aglomerației .
    Îmi doresc ca și România să dețină un asemenea sistem bine pus la punct unde oricare cetățean este ascultat/ văzut/ tratat în cele mai normale condiții și cu un zâmbet pe buze din partea angajaților sanitari!!!

    • A fost.Cu pandemia s a produs o debandadă ce continuă si azi.Mai lipsește plicul si este mai rău ca in România.

    • @Ben Hur
      Bun, e doar un punct de vedere.

    • Respect oricare punct de vedere chiar dacă nu sint deacord cu el.