G4Media.ro

Un fermier din Satu Mare ar fi trecut cu tractorul peste turma…

Sursa foto: Pexels

Un fermier din Satu Mare ar fi trecut cu tractorul peste turma de oi care păștea pe terenul său cultivat cu grâu

Un crescător de oi ar fi rămas cu o pagubă de aproximativ 12.000 de lei după ce mai multe animale i-au fost ucise în mod intenționat, relatează agrointel.ro.

Oile ar fi fost călcate cu un tractor de către un fermier furios din Satu Mare care susține că a surprins animalele pe terenul său agricol și că acestea i-au distrus semănătura de grâu.

Fermierul ar fi trecut de trei ori cu tractorul peste turmă de oi, dar cu toate acestea, bărbatul nu a fost sancționat în niciun fel.

Potrivit informațiilor PortalSM, bărbatul din județul Satu Mare a călcat în mod intenționat mai multe ovine, cu un tractor agricol. În urma incidentului, au murit 24 de ori adulte, 20 de miei și 6 capre.

Agrointel relatează că fermierul a urcate efectiv cu tractorul peste oi, făcând viraj spre stânga pe terenul lui, după care a dat două ture prin partea dreaptă, printre oile care se aflau pe terenul său, respectiv pe drum, iar apoi a plecat de la fața locului, trecând peste terenul său cultivat cu grâu, îndreptându-se spre tabăra de vară a oilor.

În ziua următoare, medicul veterinar a constatat faptul că mai multe oi și miei au suferit diferite leziuni traumatice în urma cărora au mai pierit și alte animale, cauzându-i proprietarului un prejudiciu de aproximativ 12.000 de lei.

Conflictul dintre fermier și cioban este unul mai vechi, fiica proprietarului de ovine relatând că agricultorul a mai amenințat-o în trecut cu moartea şi a agresat-o fizic.

Potrivit fermierului, motivul pentru care a trecut peste oi a fost faptul că i-ar fi distrus semănătura de grâu, ceea ce ciobanul susține că este neadevărat.

Instanța spune că nu există suficiente probe din care să rezulte convingerea că oile au fost ucise printr-o acţiune intenţionată a inculpatului, scrie agrointel.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

31 comentarii

  1. Tot cu Gugăl Transleit???

    „Tabăra de vară a oilor.”

    🙁

  2. Impresionant.

  3. Fiica ciobanului a uitat sa zica ce pagube i-a facut proprietarului de teren.Si la noi in sat ciobanii isi fac de cap,n-au nici o treba ca ei distrug culturile inffintate cu mari cheltuieli si multa munca,Nu si-au cumparat paman sa-si intretina oile ca este mai bine sa manance de la altii.Precis nici nu le are crotaliate si nu plateste nimic la stat ei vor decat subventii.

    • Problema cu pāscutul oilor pe terenurile cu cuturi agricole pe timp de iarnā este o situatie generalā, pe lângā care autoritātiile trec cu vedetea din mai multe motive. cu toate cā existā temei legal, asa încât fermierii trebuie sā facā singuri dreptate.Fermieruldin Satu Mare a ales o metodā drasticā dar eficentā.Bravo lui!

  4. Serios?
    Nicio intenție? Nu a putut opri tractorul după ce lovise prima oaie?… Și acest „furios” care omoară atâtea zeci de animale încă e lăsat în libertate??

    • Da e amuzanta concluzia judecătorului . Adică toată ziua tractoare trec peste 40-50 de oi si le omoară…
      Cat privește subiectul , ciobanii tot timpul au păscut pe terenuri care nu le aparțin si nu au dat nimic proprietarilor iar asta nu este in regula de loc

    • Felicitări tractoristului! 12000 lei este paguba pt motorina folosita la 20 ha de grâu restul imputurilor cine le suporta? Trebuia sa i le omoare pe toate sa vadă și ciobanota c e sa pierzi nu doar fermierul. Data viitoare sa se mai gândească când baga oile pe grâul altuia.

    • Dar ciobenul este inca in libertate la cata paguba i-a facut fermierului si precis si altor cultivatori de pamant!?? La ce magari sunt majoritatea ciobenilor, nu e de mirare deloc ca ajung oamenii sa-si faca singuri dreptate..BRAVO INSTANTEI, ca nu a dat satisfactie escrocului de cioben!

  5. Psihopupu, omul…

  6. De vina-i ciobanul, ce cauta cu oile pe terenul fermierului?

  7. putea sa faca poze si sa se duca in instanta sau sa aduca si martori , dreptatea nu ti-o faci singur.

    • Mda si peste 10 ani obtineai ce?

    • A vrut doar sa le sechestreze pe terenul lui, pana veneau organele in drept sa constate, nu crezi? 🤔

    • …nu te mai chinui cu instanta ca nu se rezolva nimic….dar ciobanul care a păscut oile nu a fost conștient de urmări…că , bănuiesc că nu e prima dată când paste cu oile și cred că a fost și atenționat..

  8. Șoferul tractorului ii nevinovat. Ce vina are el că oile sau băgat sub roțile utilajului?

  9. Ciobanul nu i-a distrus graul (extras din text). Probabil pentru ca oile nu se aflau pe parcela agricultorului. Agricultorul totusi a trecut cu rotile peste ele. Singura concluzie corecta e ca ele levitau la 10 cm deasupra parcelei, iar fermierul le-a readus cu picioarele pe pamant.
    Oile nu sunt de vina, ciobanii care vreau mancare gratis da. Pacat ca sufera primele si “animalele” se cearta…

  10. Avem poliția animalelor, ce păzește? Omul trebuie arestat imediat. Ăștia cu oile nu mai au pe unde sa își pască oile ca fermierii din cultura mare au arat toate dealurile câmpiile .

  11. Aiurel, ăștea cu oile dacă nu au teren pt. păscut să -și țină oile in saivan și acolo să-i hrănească ,nu să facă pagube incalculabile la alții !

  12. Omul s-a plimbat cu tractorul pe terenul lu. NU ARE VOIE?

  13. Felicitări tractoristului! 12000 lei este paguba pt motorina folosita la 20 ha de grâu restul imputurilor cine le suporta? Trebuia sa i le omoare pe toate sa vadă și ciobanota c e sa pierzi nu doar fermierul. Data viitoare sa se mai gândească când baga oile pe grâul altuia.

  14. In tara asta trebe sa ti faci dreptate singur asa functioneaza . Si eu am avut problema cu ciobanii si nimeni nu ia masuri .Un cioban mi a zis ca pamantul este al celui care il stapaneste adica al lui, nu al celui care il are in acte .Ei vor mancare gratis ptr oi si tu nu poti sa platesti paznic…e prea scump..

  15. din pacate pedepsele injuste atrag un comportament injust…‼️‼️‼️‼️‼️‼️o lege justa ar trebui sa confiste turma de oi si din bani sa despagubeasca agricultorul iar restul de bani la cioban…👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍…dar in neocomunismu romanesc politicienii urasc antreprenorul si initiativa individuala…privata……au timp doar de asistati , bugetari, pensionari de lux, neamuri, amante… adica cei care-i tin la putere…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

  16. Da cu oile ce-ai avut animalule? De ce n-ai trecut cu tractorul peste cioban?

    • Ciobanul era in concediu, in Dubai.
      Au ramas slugile sa pasuneze oile pe terenurile altora …sub binecuvantarea primariilor, cu care se incheie contractele de pasunat …
      Si asta in plin repaos vegetativ, cand oile ar fi trebuit sa fie in stabulatie, dar … daca nu e zapada, inseamna ca putem !!!
      Buna e branza … si vara, si iarna …

  17. Trebuie facut tractoare cu sistem anti-calcat oi

  18. Subvențiile acordate fără criterii dezvolta monștri. Se acordă subvenții doar în baza unor hârtii depuse la Apia iar pe teren nu controlează nimeni . Dacă tot se face ancheta acum ia sa vedem ciobanul are forme legale!?!? Este angajat ?!?! O laie în agricultură se lucrează la negru cu zilieri prost plătiți pe post de sclavi. Niște analfabeți mafioți vânători de subvenții. De asta importăm alimente de proasta calitate expirate cancerigene pâine congelata etc cu asa potențial agricol imens. Subvențiile trebuie acordate doar acelor care se asociază produc procesează și valorifică materia prima în produse românești finite au angajați cu caracter permanent cu forme legale iar cei ce primesc subvenții sa aibă studii superioare în domeniul agricol.