G4Media.ro

Parchetul European: Caz de contrabandă profesionistă cu mașini de lux în Germania…

Sursa Foto: Parchetul European

Parchetul European: Caz de contrabandă profesionistă cu mașini de lux în Germania / 40 de autovehicule cu o valoare totală de aproximativ 14,8 milioane de euro, vândute drept defecte din cauza inundațiilor pentru a le diminua valoarea și taxele vamale 

Potrivit rezultatelor investigațiilor efectuate de Parchetul European (EPPO) din Hamburg și de Biroul de Investigații Vamale din Hanovra, patru persoane sunt suspectate că au format un grup infracțional pentru a face contrabandă cu autovehicule de mare preț și a le declara autorităților vamale la o valoare fals redusă. Aceștia sunt acuzați atât de contrabandă, cât și de contrabandă profesională, precum și de evaziune a taxelor de import. Unul dintre inculpați este suspectat, de asemenea, de spălare de bani, într-un caz în care a cumpărat un autoturism de contrabandă cunoscând ilegalitatea importului acestuia, în special faptul că taxele de import pentru vehiculul respectiv fuseseră eludate.

Potrivit unui comunicat al Parchetului European, între 2018 și septembrie 2021, un grup infracțional care operează la nivel internațional în Germania, Estonia și Țările de Jos a importat în UE peste 40 de autovehicule cu o valoare totală de aproximativ 14,8 milioane de euro din țări din afara UE (în special din Rusia și din Asia), prin Lituania și Țările de Jos, fără a plăti taxe de import (taxe vamale și taxe de import). Grupul a înșelat autoritățile vamale competente din Lituania și din Țările de Jos cu privire la valoarea reală reală a vehiculelor importate, declarând daune cauzate de apă sau de inundații, sau defecte tehnice. Inspecțiile ulterioare ale acestor vehicule au arătat că acestea nu prezentau niciun fel de defecte sau daune.

Vehiculele au fost vândute ulterior de către inculpați cu profit, prin intermediul reprezentanțelor lor auto.

Potrivit procurorilor, înșelarea autorităților vamale cu privire la valoarea redusă a bunurilor importate a fost realizată în Țările de Jos și în Lituania prin intermediul unor intermediari, care au creat valoarea falsă a autovehiculelor importate cu scopul de a obține o vămuire cât mai redusă. Prin urmare, documentele de import și vamale au fost întocmite în așa fel încât autoritățile vamale au fost păcălite să creadă că valoarea redusă a vehiculelor a fost redusă.

EPPO a confiscat mai multe autoturisme de lux de contrabandă în valoare totală de aproape un milion de euro și, pe baza probelor disponibile, 32 de cazuri vor fi trimise în judecată.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Pina acum se vorbea ca via tarile baltice se introduceau in europa masini dauna totala in america – lovite sau inundate (considerate pericol pentru sanatate) iar acum doar aspectul de evaziune?
    Vama putea sa verifice seria de sasiu sa primeasca confirmarea daca acele masini sint considerate paguba totala in statele unite.

  2. Preşedinte-samsar de BMW, aduc maşini-lux, ţiplă, marfă de tot. Maşina a fost a unei bunicuţe care o ţinea în garaj şi o folosea dăcât duminica să se ducă la biserică cu ea. La mai multe maşini fac preţ bun. Rog seriozitate!

    Tel: 07WWWWWWWW

  3. Gata mă, s-au prins! S-a terminat jmekeria in vama! Pai eu știu din ’90 oameni care vindeau coșciuge de mare lux, fabricate in Romania și trecute la export, prin vama, ca lemn de foc. Când s-a interzis exportul de lemn( o scurta perioada) treceau patru dulapi de stejar cu patru cuie, prin vama,și in declaratie scriau coșciuge. La cate vagoane s-au dus, ăștia cu mașinile joaca la juniori speranțe