G4Media.ro

O fetiţă de 13 ani a murit în timpul antrenamentului la Clubul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

O fetiţă de 13 ani a murit în timpul antrenamentului la Clubul Şcolar Sportiv Piatra-Neamţ

O fetiţă în vârstă de 13 ani legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Piatra-Neamţ a decedat, vineri, după ce în timpul antrenamentului şi-a pierdut conştienţa şi a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe, potrivit informaţiilor furnizate Agerpres de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Neamţ.

Fetiţa a fost resuscitată pe teren de profesorul acesteia, apoi de cadrele medicale sosite la faţa locului, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Piatra-Neamţ, unde a decedat.

„Antrenamentul la care participa eleva era de intensitate redusă, după cum ne informează profesorul antrenor, şi avea loc în condiţiile pregătirii necesare participării la Campionatul Naţional de Cadete, din 14 ianuarie 2023. Conform informaţiilor primite din partea C.S.S. Piatra-Neamţ putem preciza că eleva avea efectuată vizita medicală periodică la cabinetul de medicină sportivă cu care unitatea are contract şi avea viza medicală valabilă. De asemenea, din cele relatate de părinţii sportivei, aceasta a fost supusă unor investigaţii medicale chiar la începutul anului 2023 şi nu s-a evidenţiat nicio problemă medicală incompatibilă cu practicarea sportului de performanţă”, a declarat inspectorul şcolar general Florentina Luca-Moise.

Poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de ucidere din culpă.

„Echipajele medicale s-au prezentat la faţa locului, minora fiind transportată la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Din păcate, în jurul orelor 13,50, am fost informaţi cu privire la faptul că minora a decedat la unitatea medicală unde a fost internată”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Anchetatorii aşteaptă rezultatele expertizei medico-legale privind cauza decesului pentru a continua ancheta în acest caz.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Au ieșit experții medicali la interval… foarte mulți sportivi de performanta decedează brusc, de obicei fotbaliști. Exista o explicație, lucrează la ritm intens, organismul nu are timp sa se refacă iar vizita medicala la cabinetul sportiv e destul de sumara. Eu am doi copii, unul a jucat fotbal, se tot îmbolnavea, dar nu avea timp sa stea să își revină, pentru ca erau meciuri, deplasări, etc. Pana la urma l-am retras, i-am făcut investigații mai serioase, avea streptococ Beta hemolitic. Ne-a luat peste 8 luni sa scăpăm definitv de acest streptococ, cu trei internări în spital: pneumonie- tratament cu doua antibiotice, apoi amigadale infectate – moldamin și penicilina și pana la urma scoaterea amigdalelor. Dacă nu se tratează corect acest streptococ, poate sa ducă la găurirea inimii. Mulți fotbaliști au acest streptococ netratat. Apoi exista și risc de anevrism. Și mai exista malformații ale unor organe, pe care le vezi doar la un control amănunțit și dedicat. Al doilea copil a facut sport de performanta, cu articiapre la concursuri județene. Viza ok de la policlinca sportiva. Dar, la un control la un medic cardiolog, am aflat ca nu i se închide bine o valva a inimii și,dacă continua sa facă sport de performanta, își suprasolicita inima și risca sa moara la sala.

    • Cu moare de varza și ciusca pe stomacul gol ai încercat?

    • Bravo tie ca parinte ca te interesezi, multi stau doar pe fb si nu au timp sa documenteze.

    • Doamna Ana, inainte de 2021 auzeam si eu de sportivi morti dar nu in numar asa de mare. Si nu de varste de genul asta…..13 ani, 18, 19 etc….Mi a murit o cunostinta la fotbal acum 4-5 ani, dar omul avea totusi vreo 50 de ani, nu 13

  2. Degeaba stergeti comentariile. Daca vreti sa cenzurati eficient, nu mai dati stirea. Oricine face acum legatura, nu e nevoie de comentariile noastre…

  3. Doamne, ce știre trista!

  4. Pacat caun copil a murit.
    Asta o sa fie stirea zilei mult timp.
    Sigur fără nicio legatura cu experimetul ]n cauză.
    Nici virozele astea nu au .
    Oițele asteaptă nerabdătoare anspea capsare