G4Media.ro

Primarul din Berzunți: Urătorii au exagerat un pic, lumea s-a distrat, nu…

sursa foto: Captură video

Primarul din Berzunți: Urătorii au exagerat un pic, lumea s-a distrat, nu susținem războiul. A fost o parodie, nimic altceva

Parada de Anul Nou din Berzunți care a scandalizat ambasada Ucrainei la București a fost o parodie. Asta susține la RFI primarul localității din județul Bacău, Ștefan Tifan, în opinia căruia ceata respectivă ”a exagerat un pic”. Misiunea diplomatică amintită a cerut o anchetă, după ce oameni costumați în soldați ruși, vehicule transformate în tancuri și rachete inscripționate cu litera Z au defilat pe străzi.

Reamintim că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a anunţat luni că a deschis o anchetă după ce pe internet au fost postate imagini de la o adunare publică la care participă zeci de persoane mascate, iar unele dintre acestea poartă uniforme asemănătoare celor ale militarilor şi au obiecte ce par a fi arme.

În imagini apar autovehicule de teren care transportă obiecte de forma unor rachete, dar şi alte tipuri de autovehicule, unele având inscripţionate litera Z, specifică, în ultimele luni, blindatelor armatei ruse care a invadat Ucraina. Printre vehicule se numără chiar şi utilaje agricole, acoperite cu pânză sau folie de culoare verde închis, pe care a fost scrisă aceeaşi literă, Z.

”Din păcate, ceata de pe Butucaru a exagerat un pic, dacă pot spune, la anumite chestii și a făcut o parodie, nimic altceva, o parodie, cu nici o altă intenție, cu nici o idee pro-războiului sau pro-Rusia sau pro la ceea ce se întâmplă astăzi la nivel național (internațional-n.r.), între Rusia și Ucraina. Așa că printr-o simplă parodie s-a ajuns unde s-a ajuns (…). A fost o simplă scenetă, a fost o parodie care a distrat efectiv lumea (…). Dacă cineva a ascultat urătura aia până la capăt, cei doi mari șefi de state s-au îmbrățișat, mă refer măscăricii și-au dat mâna și au zis că totul e bine și va fi bine în viitor. A fost o parodie, toată lumea este împotriva războiului”.

Reporter: Parodie-parodie, dar și parodia are niște limite, sunteți de acord?

Ștefan Tifan: Nu. Parodia înseamnă că poți să faci parodie de toate. Și pe timpuri vechi înainte de 1989 se făceau parodii, nu putea nimeni îngrădi asemenea chestii (…).

Interviul integral pe RFI România

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Hai sa organizam un mars nazist cu simboluri naziste si apoi sa zice ca a fost o gluma

  2. Atâta faceți!

  3. Bizoni needucați…. ca de obicei 🤮

  4. Glume proaste de hauristi .

  5. In fond, si publicatia Charlie Hebdo a parodiat, jignind natii intregi….La noi, „parodia de Berzunti” e cumplit de manelizata, oricum, deja se acorda prea multa/mare importanta „evenimentului”, sunt reprezentanti ai demnitarilor romani prezenti si trecuti care au facut „poteca” la Ambasada Rusiei in anul trecut, sunt simpatizanti „pe fata” in Parlamentul Romaniei si in BOR, ai lui Putin si nebuniei lui, site-ul asta colcaie de comentarii pro-rusesti si pro-razboi….si noi ne pierdem timpul cu o parodie kitschioasa!

    • Adriana, ai dreptate. Un comentariu echilibrat si cu mult adevar. Libera exprimare inteleasa doar pentru unii.

  6. Naziromi sau cam asa ceva

  7. Sa facă și guvernul o parodie și sa nu le mai dea,ajutoare sociale….

  8. eu nu as da atata importanta unui astfel de eveniment, care nu a fost deloc serios, e fost o gluma, cum spune si primarul. dar as fi mult mai revoltat de faptul ca autoritatile ucrainene au omagiat un nazist notoriu, bandera, vinovat de uciderea a mii de polonezi in regiunea volinia, in perioada celui de-al doilea razboi mondial.

  9. Avem nevoie de legi care sa condamne „negarea holocaustului”, „negarea crimelor de razboi iugoslave din Bosnia”, „negarea ilegalitatii invaziei ruse in ucraina”. In Romania exista sustinatori sinceri ai nazismului dar si ai lui Putin.

  10. N-ai cu cine domle, niste tzarani