G4Media.ro

Șase persoane, ”blocate” într-un spital din Iași / Deși sunt vindecate, nu…

Sursa foto: Pixabay

Șase persoane, ”blocate” într-un spital din Iași / Deși sunt vindecate, nu pot fi externate pentru că nu au unde să meargă / ”Nu putem ţine două luni un pacient pe care nu are cine să îl îngrijească”

Şase oameni salvaţi de medicii de la „Sf. Spiridon”, care nu pot pleca acasă: pacienţi abandonaţi, pe care nu are cine să îi îngrijească, anunță Ziarul de Iași.

Este vorba despre persoane cu vârste între 50 şi 70 de ani, fără venituri şi fără casă, care nu se pot deplasa singure şi care ar avea nevoie să fie îngrijite. Reprezentanţii unităţii medicale spun că deşi au fost făcute adrese către autorităţi, nu sunt locuri disponibile pentru aceştia.

Unul dintre cazuri este al unei femei în vârstă de 57 de ani care a ajuns la spital după ce în noaptea de Revelion i-a ars casa. Băiatul său, cunoscut cu tulburări psihice, ar fi pornit incendiul. Femeia are şi un picior amputat şi nu se poate îngriji singură.

„Acum căutăm să îi facem buletin şi să fie primit undeva, el locuia pe străzi. Centrele medico-sociale din Iaşi ne spun că nu au locuri, noi ne ocupăm de urgenţe, nu putem ţine două luni un pacient pe care nu are cine să îl îngrijească. Ei nu mai pot rămâne într-un spital de urgenţe, avem nevoie de paturi”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Pai ce face statul cu banii din taxe, nu există cămine, aziluri pentru astfel de cazuri? Sau banii din se duc doar in salarii exagerate la bugetari, salarii și pensii astronomice la speciali și zero responsabilități ale statului?
    Parcă ANPC inchidea afaceri că au găsit o pânză de păianjen in locație, să se ducă să închidă Guvernul dacă nu este in stare să-și facă datoria!

    • Bine zis.Statul reglementeaza si iar reglementeaza relatii sociale.Dar,ar mai trebui sa se uite si in urmă.Sa vadă ca i-au mai ramas niste oameni pe drum,care nu au nici o vina si pe care nu poti sa-i abandonezi ca pe niste caini,de vreme ce nici acestia nu mai pot fi abandonati.Ei amenda mare sau risti sa faci si puscarie daca faci asa ceva.

  2. Bine zis.Statul reglementeaza si iar reglementeaza relatii sociale.Dar,ar mai trebui sa se uite si in urmă.Sa vadă ca i-au mai ramas niste oameni pe drum,care nu au nici o vina si pe care nu poti sa-i abandonezi ca pe niste caini,de vreme ce nici acestia nu mai pot fi abandonati.Iei amenda mare sau risti sa faci si puscarie daca faci asa ceva.
    Scuzati,la prima postare am gresit la Iei nu Ei.

  3. Nu sunt locuri disponibile? Pai doar presedintele tarii are cate o casa pentru fiecare. Alo, doamnele autoritati care i-ati luat pe ucraineni in brate, cu ei ce fac medicii? Sa ne cautam alt presedinte sa va convinga? Ce sa fie? Actor, pictor, ca vad ca profesorul nostru nu-i asa convingator.

    • Sa mai spun ca si primarul din Iasi are un copil care a primit cadou de botez o casa?

    • Curată coincidență, numărul pacienților fără case este egal cu numărul caselor știute ale președintelui Iohannis. Așteptăm un gest de mărinimie din partea părintelui națiunii.

  4. Bine punctat! Ce face statul cu taxele colectate?!
    Plătesc posturi bine remunerate ale acoliților lor politici!
    Ce stat avem, din păcate!!

  5. Și asta nu este totul guvernul a emis în Dec. 2022 strategia a națională pentru dezinstitutionalizarea pers. Adulte cu dizabilități pentru perioada 2022-2030 . Cine este interesat o poate găsi pe site-ul Autorității naționale pentru protecția persoanelor adulte cu dizabilități !