G4Media.ro

Datoriile de 20 de mil. de lei ale Spitalului Județean Reșița împiedică…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Datoriile de 20 de mil. de lei ale Spitalului Județean Reșița împiedică dezvoltarea unui proiect de care ar putea beneficia și Serbia / Președintele CJ Caraș-Severin: ”Să nu ajungem într-un conflict diplomatic”

Datoriile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa pun în pericol un proiect transfrontalier cu Vârşeţ, al doilea cel mai mare oraș din districtul Banatul de Sud în Voivodina (Serbia), în valoare de 2 milioane de euro, relatează Agenția de presă Rador.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca consideră că unitatea medicală ce a acumulat datorii istorice de aproximativ 20 milioane de lei, nu are nicio şansă să-şi revină singură, fie nu mai cumpără nimic, nici măcar medicamente, fie cineva aduce bani din exterior.

Şeful CJ apelează la cei 8 parlamentari din Caraş-Severin pentru a evita un eventual conflict diplomatic cu Serbia.

„Am făcut două adrese, una către Guvern şi una către prim-ministrul Nicolae Ciucă, pentru găsirea unei soluții pentru acoperirea sau să ne ajute să putem plăti din arierate astfel încât proiectul să meargă mai departe… Voi face un apel oficial, cred că pentru săptămâna viitoare, vreau să mă întâlnesc cu toți parlamentarii de Caraș-Severin, să-i conving să facă demersuri… Ori să găsească bani pentru arierate, ori să modifice legea 173 din 2006 în așa fel încât să nu ajungem într-un conflict diplomatic între cele două țări, dacă spitalul din Vârșeț nu va putea să acceseze banii din culpa noastră”, susține Romeo Dunca.

În prezent, legea 173 din 2006 nu permite spitalelor care au arierate să acceseze programe de sănătate, cu finanţare europeană.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Boarul de sef CJ sa mai dea afara amantele si pilele, sa mai reduca salariile si sa plateasca datoriile.

  2. Ce dacă au datorii, important este să dea sporul de lucovid, să cumpere botnițe și izolete la 17.000 ioroi și să dea prime personalului. ASTA CONTEAZĂ!

  3. Județul Caraș-Severin e un județ mort dpdv economic. Cei mai incompetenți politicieni din țară aici îi găsiți. În peste 30 de ani de la evenimentele din 1989 ei au reușit să pună la pământ unul din cele mai industrializate județe din țară și să alunge zeci de mii de locuitori care au ales să se mute în jud. Timiș sau în alte țări. Ne place să râdem de jud. TR dar veniți jud.CS să vedeți definiția paraginii.