G4Media.ro

Jumătate de hectar de parc: Un nou spațiu de relaxare în Iași,…

sursa foto: Unsplash

Jumătate de hectar de parc: Un nou spațiu de relaxare în Iași, lângă lac, cu pontoane şi construcţii pe apă/ Unde va fi construit şi cum va arăta?

Un nou parc va fi amenajat la Iaşi într-o zonă degradată, transmite Ziarul de Iași. Proiectul de refacere a malului Lacului CUG 2 vizează construirea unui parc cu o suprafaţă de jumătate de hectar. În prezent, documentaţia aferentă studiului de fezabilitate se află în avizare la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM). Pe o suprafaţă de 5.200 mp vor fi făcute amenajări specifice unei zone de recreere, principalii beneficiari fiind locuitorii din zonele Nicolina şi CUG.

Potrivit Registrului Spaţiilor Verzi, întreaga zonă verde din jurul lacului are o suprafaţă de circa 6,5 hectare. Lucrările de amenajare a parcului au o valoare estimată la 5,7 milioane lei, iar proiectul ar urma să fie implementat pe parcursul a 12 luni. Zona de intervenţie este reprezentată de versantul barajului situat între lac şi şos. Nicolina. La acest moment, facilităţile din zonă sunt într-o stare avansată de degradare şi vor trebui demolate pentru ca, ulterior, să fie înlocuite cu amenajări noi.

  • Citește articolul integral pe ZDI.ro.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează