G4Media.ro

Forțele ucrainene au transformat tranșee rusești într-un „mormânt” lângă Bahmut, afirmă Garda…

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Forțele ucrainene au transformat tranșee rusești într-un „mormânt” lângă Bahmut, afirmă Garda de Frontieră a Ucrainei

În timp ce bătălia pentru orașul cheie Bahmut din estul țării continuă, forțele ucrainene au reușit să distrugă tranșeele rusești de la periferia orașului, transformându-le într-un „mormânt”, a declarat marți Garda de Frontieră ucraineană pe canalul său oficial Telegram, relatează CNN.

„Unitatea de pușcași a Federației Ruse a amenajat tranșee improvizată în fâșia de pădure. Luptătorii noștri au depistat ascunzătoarea infanteriei inamice și au lovit-o cu mortiere”, a precizat Garda de Frontieră ucraineană.

Garda de Frontieră a raportat că „cinci invadatori” au fost îngropați sub dărâmături și alți patru ocupanți au fost răniți după ce atacul a distrus structura.

Orașul Bahmut a fost scena unora dintre cele mai aprige lupte din ultimele zile, în timp ce forțele rusești încearcă să preia controlul asupra autostrăzii Kostiantynivka-Bahmut și să întrerupă aprovizionarea orașului Bahmut. Menținerea orașului sub control ucrainean ar reprezenta o victorie simbolică pentru Kiev, dar dacă orașul este cucerit de forțele rusești, acest lucru le-ar oferi acestora posibilitatea de a avansa mai departe spre orașele Sloviansk și Kramatorsk, importante din punct de vedere strategic.

Luptătorii grupării rusești de mercenari Wagner au condus lupta împotriva forțelor ucrainene în Bahmut și în jurul acestuia, dar luni, Volodimir Nazarenko, comandantul adjunct al batalionului „Svoboda” din Brigada a 4-a de reacție rapidă a Gărzii Naționale a Ucrainei, a declarat într-un interviu la televiziunea ucraineană că se pare că luptătorii Wagner au fost înlocuiți acum de parașutiștii ruși.

O postare publicată marți pe canalul oficial Telegram al lui Dmytro Kukharchuk, comandantul batalionului 2 de asalt al Brigăzii 3 de asalt separat a Forțelor Armate ale Ucrainei, afirmă că pretinsa invincibilitate a unității militare Wagner este acum un „mit”.

„Trebuie să recunosc că în unele zone reușesc să aplice tactica unei ofensive lente. După părerea lor, este un succes, după părerea mea – absolut nu, deoarece bombardarea non-stop a pozițiilor noastre cu cadavre, care are ca rezultat în cazuri rare avansarea cu 50 de metri, cu greu poate fi numită un succes”, se arată în postarea lui Kukharchuk.

„În cele din urmă, războiul nu este despre teritorii, ci despre oameni care vor elibera apoi și mai multe teritorii, așa cum s-a întâmplat în Harkov sau Herson. Atitudinea lor față de oameni nu s-a schimbat de pe vremea lui [generalul Armatei Roșii] Jukov”, mai explică Dmytro Kukharchuk.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Ce căutau la Bahmut? Nu mai bibe ii rupeau capul lui Putin?

  2. Vine Florin cel conectat la tzatza lui Putin sa ne explice el stirea adevarata!

  3. Numai 5+3? Croitorasul cel Viteaz…..

    • Decat atat de data asta. Lasa ca restul de 120k nu se pun, de aia faceti voi a treia mobilizare generala.

  4. Pai ei pierd zlnic teren, oameni si echipamente… Curand va fi rupta linia frontului… Atunci nu ii mai salveaza nimeni…

  5. Mai aberează mult handicapații ăștia!

  6. Ce aberatii p r o s t u l e ca nu-i mai salveaza nici dracu.

  7. Vin tancurile din Occident! Si cine stie ce alte bunatati mai primeste Ucraina de care nu se vorbeste la televizor. Degeaba va agitati voi pe aici, astia ca mihai, prostcust, nelu, etc.

  8. Bunatati zici ? Pai da, mai primesc un lot de motorete si inca un lot de ochelari de soare pentru ca sa arate si ei ca americanii si sa dea bine la poze.

    • Bai asta didino (ce nick de darambete 😆 🤣 😂) tu primesti zilnic suturi in kurr ca nu iti indeplinesti nr de postari dictate de putineala ma thembelulle 😆 🤣 😂 😹