G4Media.ro

Mai mult de una din trei femei din Franța a avut un…

Sursa foto: Pixabay

Mai mult de una din trei femei din Franța a avut un raport sexual prin constrângere, potrivit Înaltului Consiliu pentru Egalitate

În Franța, mai mult de o femeie din trei (37%) a trecut deja printr-o situație de non-consimțământ, adică un raport sexual prin constrângere (din cauza insistențelor partenerului sau sub influența alcoolului sau a drogurilor). Acesta este bilanțul alarmant al ultimului raport al Înaltului Consiliu pentru Egalitate, publicat luni, 23 ianuarie, transmite franceinfo.

14% au fost deja supuși unui „act sexual impus”.

Potrivit acestui studiu, constatarea că sexismul există în societatea franceză este larg împărtășită de francezi. 93% dintre ei consideră că „femeile și bărbații nu sunt tratați în același mod în cel puțin un domeniu al societății”.

Studiul subliniază că inegalitățile dintre femei și bărbați „par să fi crescut în anumite domenii”. De exemplu, doar 53% dintre francezi consideră că femeile și bărbații sunt tratați în același mod în educație, un scor în scădere cu nouă puncte față de barometrul precedent din martie.

Sferele în care femeile sunt supuse celor mai multe situații sexiste sunt strada și mijloacele de transport (pentru 57% dintre ele), casa (49%) și locul de muncă (46%). În plus, 41% dintre femeile cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani spun că au fost victime ale sexismului la școală sau în timpul studiilor.

Cu toate acestea, barometrul arată că, deși există o conștientizare a inegalităților dintre femei și bărbați, situațiile sexiste sunt parțial acceptate de către francezi. Astfel, 42% dintre femeile și bărbații din Franța consideră că femeile concurează cu bărbații pe piața muncii, iar o treime declară că este normal ca femeile să nu mai lucreze pentru a se ocupa de copii.

Constatarea finală a acestui barometru este nivelul scăzut de încredere a francezilor în sistemul judiciar și în actorii publici pentru a combate actele și comentariile sexiste. De exemplu, 37% dintre ei au încredere în sistemul judiciar în această privință, iar sentimentul de impunitate pentru actele sexiste este împărtășit de 77% din populație. În plus, doar 27% dintre francezi consideră că autoritățile publice fac tot ce este necesar pentru a combate sexismul (-3 puncte).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Cele care dau păsărică contra carieră se pun?

  2. prea multi bronzati cu singe fierbinte

  3. Inca o dovada ca studiile noi sunt tot mai necredibile….37% femei constranse la sex in Franta????

  4. Faptul ca esti beat nu înseamnă ca cineva trebuie sa profite de tine ca sa faca sex, domnule Egalitate. Dar probabil inca nu ti s-a întâmplat nimic de genul asta si de-aia ești asa „lol”. Poate ti se întâmplă data viitoare cand esti beat ca por.cul.

  5. francezii de obicei sunt rasisti si inganfati nu inseamna neaparat ca s rai e firea lor zgarciti da franta a devenit o proprie colonie iar treaba cu sexismul la fel la noi machista in spania de baut beau toate peste tot si fac si chestii care nu le impinge nimeni de la spate cred ca statistica nu e cu realitatea prietena.

    • Cum nu esti nici tu prieten cu punctuatia.

  6. @Cineva cand te duci in club sa te imbeti cu barbati, pentru ce te duci?

  7. @Cineva, pai atunci incearca si tu sa nu mai bei pana uiti de tine si sa faci lucruri pe care nu ti le asumi.
    Si apoi cand va treziti dimineata strigati ABUZ daca baiatul nu va e pe plac.
    Usor asa.

    Referitor la articol, una e ce raporteaza si alta este adevarul. Lumea mai tinde sa sa si infloreasca.

  8. @Aimee si George: te duci in club sa dansezi si sa bei, nu te duci in club sa fii violat. Dar na, e interesant sa vedem si cum gândesc bărbații 🙂

  9. @Cineva „te duci in club sa dansezi si sa bei, nu te duci in club sa fii violat”. Te duci sa dansezi si sa bei la masa cu femei. Chiar si la masa cu femei, nu e clar care e clienta falsa si care e cu mercurialul.. Ceva imi spune ca @Cineva nu e in niciun pericol real sau inchipuit in club, doar troleaza militant pe aici. Articolul nici macar nu este despre viola si vioara, este despre „nu sunt sigura ca am vrut, pentru ca urasc sa fiu responsabila pentru alegerile mele”. Daca cu adevarat a avut loc o infractiune, te duci la politie si la IML. „Eram manga, iar in lumina diminetii era un print falit din Rahova” nu se sustine in instanta.