G4Media.ro

Peste 50 de migranţi au fost găsiţi ascunşi în camioane, la Nădlac,…

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Peste 50 de migranţi au fost găsiţi ascunşi în camioane, la Nădlac, în 24 de ore

Peste 50 de migranţi au fost prinşi, în ultimele 24 de ore, când au încercat să iasă din ţară ilegal, ascunşi în camioane verificate în Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac I şi Nădlac II, şoferii fiind cercetaţi pentru trafic de migranţi, relatează Agerpres.

La Nădlac II, trei camioane înmatriculate în România, conduse de cetăţeni români, transportau migranţi.

„În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijloacelor de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentele pentru marfă, respectiv în cabina de dormit a unei autoutilitare, 50 de cetăţeni străini. Aceştia au fost conduşi la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noştri au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Sri Lanka, Bangladesh, Pakistan, Siria şi Nepal ce intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în diferite state din Spaţiul Schengen. O parte dintre aceştia au solicitat o formă de protecţie pe teritoriul României, alţii figurau ca fiind intraţi legal în ţara noastră”, a informat, vineri, Poliţia de Frontieră Arad.

Şi la Nădlac I, într-un camion condus tot de un român, au fost descoperiţi, în cabina de dormit, cinci migranţi din Siria, solicitanţi de azil.

În toate cazurile, şoferii sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

De asemenea, poliţiştii de frontieră de la Nădlac au observat, la aproximativ 20 de metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos.

„Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Bangladesh, în vârstă de 21 respectiv 29 de ani şi figurau ca fiind intraţi legal în ţara noastră”, a mai transmis Poliţia de Frontieră Arad.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. avea sau nu dreptate austria?

    • Avea, are si va avea dreptate 100 de ani de aici incolo. Suntem corupti, vai de steaua noastra. Si cand vine cineva si ne arata gunoiul de sub pres incepem cu victimizari de lumea a 3a, cum o facem dintotdeauna „vai da sa se uite si la ei in ograda maica ca uite si ei ie corupti”. Va rog sa mi spuneti si mie ce nivel de trai ai in vest vs groapa asta de gunoi in care traim.

    • Romania pune mai presus bunastarea vamesilor decat interesul national. Sa ii fie de bine!

    • normal ca Austria avea dreptate. M.a.f.i.a fesenista din justitie doar ce a facut scapat prin prescriptie niste vamesi .. acum asteapta randul la prescriere noul lot de vamesi ridicati de DNA.. Spagile vamesilor catre politicienii PSDNL dau roade intotdeauna

    • Crezi ca exista vreo granita perfect ermetica?

    • @Radu .. granita perfect ermetica?
      Noi nu suntem in Schengen, deci nu avem circulatie la liber cu tarile vecine, asa ca da ma astept ca vamesul sa nu fie degeaba pus in granita.
      NOI ar trebui sa ne scobim in dos muuuuult de tot ce intra si iese din tara.
      Dar doar la noi intra camioanele cu deseuri, pardon mobila SH, numai de la noi pleaca zeci de camioane incarcate cu lemn catre vest, la noi e problema, nu la ei.
      Suntem la acelasi nivel cu tarile din Africa. Doar ca la noi mai si ninge… uneori.

  2. Cele mai active sunt grupările românești de călăuze și nu operează doar pe teritoriul României.
    La fel ca în orice domeniu, inclusiv în tăierea ilegala a pădurilor, trafic de droguri și țigări, grupările infracționale românești sunt extrem de active.
    Nu exista niciun ins de alta cetățenie cu drujba în mână și camionul pregătit de încărcat bușteni.

  3. Deci i-au p.rins la iesire, de intrat au intrat fara p.r.o.bleme.
    E normal, cu p.l.a.giato.rul (hot de p.rop.rietate intelectu.al.a) Bode sef, de ce nu ar fura si vamesii ?

    • Mihaita, Mihaita ce-ti mai miroase gura a cascaval nemuncit. Ma rog, freci si tu cateva taste. Seveste-i pupici lui Bode, acolo unde-ti place tie si, mai ales, lui.

  4. Nu spunea Bode ca frontierele sunt securizate? Frontierele sunt ca teza de doctorat a astuia, ”Profund viciate”! Competent cetateanul Bode.

  5. au dreptate austriecii degeaba ne zburlim pe ei Nadlag este iesirea din tara dar la intrare nu i-a vazut nimeni si nu putini = 50 ! se stie ca vamile sponsorizeaza guvernele asa ca nu cred ca vrem cu adevarat sa aderam

  6. Suntem corupti, asa este, dar atunci cand treceau camioanele cu lemn prin vama cu destinația Austria era bine.. cine au corupt vamesii noștri la nivel înalt, cu siguranță nu românași care sparg semințe și transporta cârnați și vin…

  7. Dacă poate spune cineva o instituție de stat unde nu există corupție atunci România nu are corupție !
    Până și pensionarii cu 2 clase spun că-n România îi corupția „până la Dumnyiezo si-napoi !”