G4Media.ro

Președintele CJ Cluj, deranjat de munca din sistemul public: ”Dacă calculăm numărul…

Sursa foto: Inquam Photos / Dan Porcutan

Președintele CJ Cluj, deranjat de munca din sistemul public: ”Dacă calculăm numărul de ore pe zi, cred că mai mult de trei ore pe zi nu muncește un funcționar” / ”Muncitul de acasă e o poveste, dacă te uitai ce făceau, repetau același lucru în fiecare zi sau timp de o lună”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, spune că s-a descurca foarte bine, dacă ar da afară 30% din angajați, supărat de productivitatea muncii din instituția pe care o conduce, semnalează Știri de Cluj.

”Bugetul va avea un procent de peste 50% pentru dezvoltare. Funcționarea va rămâne în același cuantum ca și anul trecut, pentru că am plafonat salariile. Cu toate acestea, vom avea un procent foarte mare pe partea de funcționare, asta e, sunt salarii foarte mari sau mari, aprobate prin diferite legi de către Parlament”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, la Napoca FM.

Acesta s-a plâns că se muncește mai puțin de când au crescut salariile.

”Nu se muncește mai mult, ba din contră, acum se muncește mai puțin. Dacă calculăm numărul de ore pe zi, cred că mai mult de trei ore pe zi nu muncește un funcționar, vorbesc de media muncii. Există funcționari care trag și muncesc. Măsura e bună, dar incompletă. Se va ajunge la un moment dat să se pună preț pe performanță și nu pe numărul de ore petrecut în fața calculatorului, timp în care faci și altceva, sau să vii la 9 și să pleci la 15.00. Am avut testul Covid-ului, în care funcționarii publici din Consiliul Județean Cluj au muncit de acasă. De fapt, muncitul de acasă e o poveste, dacă te uitai ce făceau, repetau același lucru în fiecare zi sau timp de o lună. Făceau același lucru, studiau legislație, răspundeau la petiții, unele erau chiar hazlii, te uitai și vedeai că au copiat aceeași activitate. Cel puțin, dacă mâine s-ar reduce fondul de salarii, Consiliul Județean ar putea funcționa cu 66% din angajați fără nicio problemă”, s-a mai plâns Alin Tișe.

Bugetul local al Consiliului Județean Cluj este de aproape 800 de milioane de lei, din care jumătate merge spre funcționarea aparatului administrativ și 420 de milioane de lei la dezvoltare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Fapte nu vorbe degeaba numai dai din gură.

  2. Bine ca tu ai muncit i defavoarea cetateanului si in favoarea BOR cand le-ai mai dat cadou un teren in centrul Clujului.

    • Esti functionar bugetar pe undeva , capusa ordinara ?

    • Capusa esti tu cu Tise, cel care si-a scris numele pe aeroport de zici ca l-a facut cu bani adusi de acasa.

    • Daca vor fi concediati angajati de la stat, CLAR partidele PSD si PNL vor pierde multe voturi la urmatoarele alegeri. PSD si PNL au majoritatea votantilor formati din angajati bugetari, pensionari, someri, persoane fara job.
      Sa vina partidul USR sa concedieze angajati si sa construiasca infrastructura.

  3. Spun asta de când există G4 media.
    Să vedem acum spumele bugetarilor !

  4. ARE BUN SIMT cind spune 30% de fapt se gindeste la 70 % la suta ,toate primariile,directiile,consiliile judetene sunt pline de amante,cunostinte de partid,obligatii,locuri cumparate,etc

  5. Dacă angajații lucrează doar 30% din timp părerea mea este că problema este la management. De regulă.

  6. Eu votez doar PSD, că Daia îmi dă zile să mă plec în concedii

  7. Oamenii astia din sistemul bugetar ne spun noua niste chestii pe care noi le vedem din exterior, suntem afectati de ele zi de zi, le discutam. Ni le spun noua ca si cum au descoperit focul. Si de parca avem noi ce sa facem, ca si cum noi avem vreo putere sa le schimbam lor legile si regulamentele dupa care functioneaza. Nu tot ei, politicieni, parlamentari, ministri, au puterea sa schimbe lucrurile. Ni se plang noua si constata lucruri pe care le stie oricine. Asta fac mai nou oamenii astia. Macar poate nu mai fura asa mult, fiind ocupati cu constatarile.

  8. Și trei ore sunt multe. Mai mult taie frunză la câini pe salarii mari.

  9. Dacă Tise Alin ar trebui să plătească orele nelucrate de funcționari nu ar mai fi așa de exact cu timpul nelucrat de alții.

  10. Măi Un Neuron mai puțin, problema nu este de menegment, ci este de organigrama instituțiilor de stat. Pur și simplu și dacă ar vrea să muncească, angajații nu au ce să muncească, pentrucă sunt prea mulți și se calcă pe picioare. Și dacă s-ar desființa 50% din posturi, timpul de muncă tot nu ar fi acoperit pentru cele 8 ore.