G4Media.ro

Armata ucraineană anunță că desfășoară contraatacuri în Soledar: „După mai multe zile…

Sursa foto: Twitter / Defence of Ukraine

Armata ucraineană anunță că desfășoară contraatacuri în Soledar: „După mai multe zile de retragere, am făcut un mic avans. Gara este a noastră. Mina este a noastră. Așteptăm sprijin”

Armata ucraineană a declarat joi că desfășoară contraatacuri în Soledar, orașul din estul țării care a fost subiectul unui bombardament intens al Rusiei, relatează CNN.

„După mai multe zile de retragere, am făcut chiar un mic avans”, a declarat Brigada 46 aeromobilă a Ucrainei pe Telegram. „Gara este a noastră. Mina este a noastră. Așteptăm sprijin. Soledar este Ucraina”.

Rusia încearcă să înconjoare Bahmut, aflat în apropiere, folosind atât contractori privați Wagner, cât și personal militar obișnuit, a declarat Hanna Maliar, ministrul adjunct al apărării din Ucraina, pe Telegram.

„Soldații noștri își mențin cu curaj pozițiile și provoacă numeroase pierderi inamicului”, a spus ea.

De ce Soledar este important pentru Rusia: Orașul Soledar, situat în Donețk, în estul Ucrainei, a fost o țintă pentru forțele rusești începând din luna mai a anului trecut.

Cu o populație de aproximativ 10.000 de locuitori dinainte de război, are o valoare strategică redusă în sine, dar este un punct de trecere în lupta de uzură a rușilor spre vest. Moscova se luptă de luni de zile să atace Bahmut dinspre est. În cazul în care ar captura Soledar, forțele rusești ar putea cel puțin să se apropie de oraș pe o cale diferită.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. E prea târziu, Rusia ta a pierdut.

  2. Tepese, o sa-ti ia rusu si nevasta si amantul si purcelul si ceasul de pe mana! Mai usor cu Ucraina care a luat, de Stalin si armata de orci rosii ai auzit? Pana una alta, daca tot esti asa fan Ruski ciuma nu vrei sa dai o fuga pe la ei sa te oferi voluntar mai Tepese! Ii zici lu Progojin ca lupti pentru eliberarea tarii cand te baga la malaxor! Fugi acasa trolica ca deja va mirosim pe toti!

    • Trollache, supără adevarul? Bagă două doze-n vene, așa… de ciudă. Arată că-ți pasă!

  3. R-ati ai dreaq de nazisti care i-ati luat lui tzepis Bucovina si Cetatea Alba! Ce-avurati ma hainilor cu prprietatea omului?

  4. Asa se si intampla . Rusii i- au facut muci . Sa spere ca se vor opri la estul Ucrainei .

  5. Tuvangura… da cu ce?

  6. Bravo tinere. Esti din nou primul, cum te-am invatat.
    Baga-le fenta cu Bukovina si Белгород-Днестровский.
    Toate vor fi ale noastre iar tu vei avea mai multe ruble decat poti numara.

  7. Bai asta tepes zis crepes fu.te pe matta care te-a fatat cu koaiele lipite de barba si e acolo langa tine ma thembelulle.

  8. Hopaaa… păi nu era al naziștilor cioloveci Soledarul? Că, în lumea largă, se știe că l-au pierdut de mult. Doar la progresiști mai e al jeleului deviant.

  9. Vai de capul tău de neputincios. Atâta poți, atâta fac. Iar dacă nu poți, măcar sa înjuri puțin, ca asta e cel mai simplu…