G4Media.ro

Transportul rutier de mărfuri în România a crescut cu 6,9% în primele…

Sursa Foto: clubferoviar.ro

Transportul rutier de mărfuri în România a crescut cu 6,9% în primele trei trimestre din 2022. A scăzut cu aproape 3% transportul feroviar

Transportul rutier de mărfuri a înregistrat, în primele nouă luni din 2022, o creştere cu 6,9% în ceea ce priveşte volumul mărfurilor transportate, comparativ cu perioada similară din 2021, în timp ce în transportul feroviar s-a consemnat o scădere de 2,9%, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS) citate de Agerpres.

Potrivit datelor INS, în perioada menţionată, în transportul maritim au fost înregistrate 45,443 milioane tone – o creştere cu 13,9%.

În transportul aerian, volumul mărfurilor transportate a înregistrat un total de 37.000 de tone, în creştere cu 26,7% faţă de primele nouă luni ale anului anterior.

În transportul rutier, diviziunile de mărfuri cu cele mai mari ponderi în totalul mărfurilor transportate au fost: minereuri metalifere şi alte produse de minerit şi exploatare de carieră; turbă; uraniu şi thoriu (32,8%) şi alte produse minerale nemetalice (19,4%). În acelaşi timp, pe transportul feroviar ponderi semnificative au fost înregistrate pentru diviziunile: cărbune şi lignit; ţiţei şi gaze naturale (21,0%) şi cocs, produse rafinate din petrol (20,8%).

Ponderile cele mai mari în transportul maritim au fost consemnate la diviziunile produse agricole, din vânătoare şi silvicultură; peşte şi alte produse din pescuit (35%) şi cărbune şi lignit; ţiţei şi gaze naturale (20,1%), precum şi în transportul pe căi navigabile interioare la diviziunile minereuri metalifere şi alte produse de minerit şi exploatare de carieră; turbă; uraniu şi thoriu (36,3%) şi produse agricole, din vânătoare şi silvicultură; peşte şi alte produse din pescuit (33,8%).

Cele mai mari cantităţi de mărfuri descărcate au provenit din Germania (20%), Ungaria (14,7%) şi Italia (13,5%), iar în ceea ce priveşte încărcările, 18,3% din volumul mărfurilor au avut ca destinaţie Germania, 17,3% Italia şi 12,4% Ungaria.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Ati gresit poza, trebuia sigla cu Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – I.S.C.T.R.
    Păi probabil pe motorina e mai rapid, berea la pet trebuie livrata proaspata, cu câtrva tone peste masa maxima admisa