G4Media.ro

2,8 tone de carne oprite definitiv de la comercializare la furnizorii restaurantelor…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

2,8 tone de carne oprite definitiv de la comercializare la furnizorii restaurantelor din Piaţa Alba Iulia din București

Circa 2,8 tone de carne au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul consumului uman, în urma controlului desfăşurat de comisarii pentru Protecţia Consumatorilor la furnizorii restaurantelor din Piaţa Alba Iulia, din sectorul 3 al Capitalei, produsele urmând să fie predate către o firmă de neutralizare, a anunţat, sâmbătă, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), transmite Agerpres.

În urma acţiunilor de verificare desfăşurate de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov la unităţile de alimentaţie publică din zona comercială Piaţa Alba Iulia din sectorul 3 al Capitalei (Bd. Decebal şi Bd Basarabia) a fost extins controlul la furnizori ai acestora.

Acestea au pornit de la verificările efectuate la SC Arogant SRL (Restaurantul „Arogant”), unde au fost constatate deficiente la produsele din carne ambalată cu care era aprovizionată unitatea, precizează ANPC într-un comunicat remis AGERPRES.

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu a declarat că, probabil, mii de produse provenite din America de Sud sunt achiziţionate de firme olandeze, în varianta proaspătă şi congelate în Olanda, fiind vândute ulterior pe piaţa din România, lucru interzis de normativele europene.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Nu e frumos sa lasati firmele din Olanda fara profituri sau poate au uitat tabla impartiri

  2. De Restaurante poți sa te mai feresti, de
    Service-uri Auto, nu.
    Ma mir ca rar ia cineva atitudine?

  3. In Piata Alba Iulia e si sediul ANAF si in jur sunt si vreo 1000 de bordeluri. Asta pentru completarea informatiei.

  4. Nu inteleg de ce toate aceste „articole” preiau doar comunicatele OPC. Nici un context, nici un detaliu despre reglementarile care ar fi incalcate… Din pacate, in realitate, cea mai mare parte a „neregulilor” sunt pure inventii, abuzuri calificate. Dar oamenii tac, ca e mai simplu sa lasi sa treaca. Iar OPC isi face reclama de Robin Hood.

    • Ai mare dreptate, de fapt nu vor decât să își facă publicitate…pe unde trec dau amenzi, azi te inchid, mâine te deschid, cică ei fac treabă…doar gargară ieftină pentru media. Așa ceva în Europa nu există..nu vine nici un fel de control decât în cazul unei reclamații. Ce nu știu proștii este că acele amenzi le plătesc tot clienții deaceiia turismul in România o ia la vale.. suntem foarte scumpi in comparație cu alții.

    • @florin.marcu mare dreptate ai. Nici macar nu se cere un punct de vedere al partilor implicate, se iau de bune niste declaratii facute de oameni care vor doar escaladare politica. Unde e deontologia jurnalistului, cele 3 surse de verificare a unei stiri. Ca idee, nici macar nu sunt de vina cei cu restaurantele, ei, cumparatori de buna credinta. Dar speram sa nu se lase intimidati de autoritatea suprema Horia. Abuzurile pe care le face acest individ sunt trecute cu vederea de cei de sus, ministrul economiei. Sunt locatii inchise abuziv iar acesti oameni care platesc poate miliarde la stat sunt nevoiti sa inghita abuzul, ca asa e in Romania.