G4Media.ro

Valul de gripă sezonieră lovește și Bulgaria

Sursa foto: Pixabay

Valul de gripă sezonieră lovește și Bulgaria

Inspectorul-şef în sectorul sănătăţii din Bulgaria, Anghel Kuncev, a anunțat că Bulgaria se află la începutul valului de gripă, tulpinile H3N2 şi H1N1 fiind în prezent predominante în ţară, transmite Rador, care citează radioul public BNR.

Potrivit lui Kuncev, în acest moment, rata spitalizărilor este normală, nefiind raportate cazuri de evoluţie severă a îmbolnăvirilor.

„Condiţiile climatice nu sunt decisive în cazul unui val de gripă. Odată ce tulpina pandemică porneşte, aceasta se dezvoltă, indiferent de temperaturi. Dar pe vreme mai caldă, oamenii ies mai mult, se adună în grupuri şi virusurile se transmit mai uşor”, a comentat Kuncev, adăugând că infectările cu gripă de luna aceasta vor continua să crească.

Specialistul bulgar a dat exemplul Turciei şi României, unde valul de îmbolnăviri este mai mare în acest moment. „Când se combină gripa cu coronavirusul şi alte viroze respiratorii, devine un mix foarte neplăcut”, a precizat Kuncev, remarcând faptul că sistemul bulgar de sănătate este acum mult mai pregătit decât înainte şi nu se aşteaptă o lipsă de paturi în spitale.

Expertul sanitar a preconizat şi o creştere a cazurilor de coronavirus, din cauza Anului Nou Chinezesc, când chinezii pleacă în călătorii în toată lumea. „Începând din data de 8 ianuarie, China ridică toate restricţiile de călătorie. Acest lucru, combinat cu Anul Nou Lunar, va duce la călătorii în masă ale oamenilor. Vorbim de milioane, ceea ce va accelera răspândirea COVID-19. Vestea bună este că această tulpină nu este la fel de mortală. Medicii noştri sunt mult mai experimentaţi”, a comentat inspectorul-şef.

Potrivit acestuia, nu există nicio îndoială că persoanele imunizate sunt mult mai protejate decât cele care au trecut prin boală, de aceea conf. Kuncev a solicitat reluarea campaniei de vaccinare în Bulgaria. (Traducere: Daniela Dumitru)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Gata, a reînviat gripa? PĂI NU O ERADICASERĂ ALDE FAUCI, ARAHAT, TRUDEAU, URSULEAS…? Aveam numai lucovidache și basta. Nu tu TBC, nu tu cancere, nu… nimic, decât lucovideală.

  2. Calitatea aerului foarte slabă din ultimele săptămâni a favorizat și accentuat sezonu de gripă. Părerea mea.