G4Media.ro

Putin pregăteşte populaţia pentru un nou val de mobilizare / O asociaţie…

Sursa foto: Kremlin.ru

Putin pregăteşte populaţia pentru un nou val de mobilizare / O asociaţie a „văduvelor” îi cere să închidă graniţele (The Moscow Times)

În Rusia a început, se pare, „campania” de pregătire a societăţii pentru un nou val de mobilizare, după ce o aşa-numită asociaţie a ‘Văduvelor soldaţilor’ i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin să ordone mobilizarea generală în ţară şi să instituie interdicţia ca bărbaţii de vârstă militară să părăsească Rusia, relatează marţi The Moscow Times, potrivit Agerpres.

‘Îi solicităm preşedintelui nostru Vladimir Vladimirovici Putin să permită armatei să efectueze o mobilizare pe scară largă, care să corespundă situaţiei ce s-a creat la frontierele noastre’, se afirmă în apelul aşa-numitelor ‘văduve’, postată pe canalul Telegram al organizaţiei.

Autorii (autoarele) textului cer de asemenea ‘să li se interzică bărbaţilor cu vârsta de încorporare să poată pleca în afara ţării’. ‘Avem tot dreptul moral pentru aceasta: bărbaţii noştri au murit, apărându-i pe aceştia, dar cine ne va apăra pe noi dacă ei vor fugi’, explică asociaţia ‘văduvelor’.

În privinţa mobilizării, acestea îi cer lui Putin să se ghideze după Stalin, care ‘nu se gândea la niciun fel de cotă de popularitate în sondaje sau la nemulţumirea disidenţilor’, urmărind doar victoria.

În finalul apelului lor, autorii (autoarele) subliniază că aceasta este ‘rugămintea noastră, decizia noastră şi cererea noastră!’ ‘Şi noi credem că autorităţile ne vor auzi!’, afirmă la sfârşit ‘văduvele’.

Nu există informaţii publice despre fondatorii (fondatoarele) acestei organizaţii şi nici despre reprezentantele sale, notează The Moscow Times. Primul mesaj postat pe canalul Telegram al organizaţiei respective datează din 5 decembrie. În total, ‘Văduvele soldaţilor’ au 1.800 de abonaţi.

În postări ulterioare, autorii proiectului îşi recunosc apropierea de administraţia prezidenţială rusă, care oferă ‘asistenţă intensă’ în pregătirea răspunsurilor juridice la solicitările văduvelor militarilor.

Şeful Direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Kirilo Budanov, declarase anterior că autorităţile ruse ar putea declanşa un nou val de mobilizare imediat după Anul Nou: la 5 sau 9 ianuarie, estimase el, conform publicaţiei citate. Armata rusă, afirmase Budanov, ‘nu are suficiente efective’ de luptă pentru a compensa ‘pierderile importante’ suferite în Ucraina şi a forma noi unităţi militare.

În acest sens, cunoscutul publicist independent rus Stanislav Belkovski, autoexilat în Israel după declanşarea invaziei ruse în Ucraina, a declarat marţi că tot mai multe informaţii menite să justifice şi să fundamenteze nevoia de a întări potenţialul militar al Federaţiei Ruse apar în ultimele zile în spaţiul media.

Cel mai probabil, Kremlinul se pregăteşte să folosească o mişcare deja uzitată, ‘un apel direct al populaţiei’ către Putin, spune el. Belkovski consideră că tocmai pentru punerea în practică a acestei idei a fost creată aşa-numita asociaţie ‘Văduvele soldaţilor’ de către Kremlin, conform publicaţiei ucrainene Dialog.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

33 comentarii

  1. Trendul este …dezintegrarea Ucrainei….le convine tuturor, de aceea și nu caută dialogul și pacea – toți vor împărți cavoul Ucraina (Polonia, Ungaria, Rusia…că România își va lua m..a perpetuă). Ucraina nu are nici o șansă în caz de mobilizare generală în Rusia…și odatā cu ei orice vecin ce intervine (balticii mai ales). Presa se face că nu vede că mor pe capete și ucraineni, iar la final vor descoperi sute de mii de morți și o țară falimentată pt un secol.

    • De parca numarul soldatilor ii ajuta pe rusi. Nato a livrat pana acum armament de mana a 3-a. Daca e nevoie le da armament mai performant si asta e. La fiecare explozie mor 10 rusi in loc de 4..

    • Ai si apărut, propagandist penibil?

    • Istvane, tu esti tata? Lasa bre, ca Ungaristan e tara de alesi, Attila va vegheaza si nimic nu vi se poate intampla, in afara de a muri de foame. Voi credeti in continuare in mujici, fratii vostri si in Sfantul Viktorash al Pustei!

    • Mai dati inca o rubla acestui om.
      Primul la articole, foloseste termeni vestici la deruta asa cum l-am invatat. Manca-l-ar tata pe el. E bun de trimis pe front.

    • Da mă rusule, acuși vine victoria, imediat după dezintegrarea Federației Ruse.

    • Nu mai puteți voi de grija Ucrainei! Dacă voiați pace, nu o invadați. Dacă vreți acum pace, vă retrageți, plătiți daune de război, cedați controlul armelor atomice către ONU și îl decapitați pe Putin.
      „Ucraina nu are nici o șansă în caz de mobilizare generală în Rusia” — e pe naibii! I-ați consumat deja pe ăia 300.000 recrutați astă-toamnă?

    • Au aparut sugacii si slugoii rosnaci sa dea cu doamne-ajuta; muhaielelor, un val de 10000 de oameni se opreste cu artilerie la fel de usor ca un val de 1000; asa ca, speranta moare ultima la mobilizare, si pe voi vreau sa va vad in palton de zinc cu viermisori in ochi.

    • @Austro – vasala ruziei
      Te certi singur ? Aici e vorba de altceva.

  2. Întotdeauna e de apreciat când unii în oferă voluntari pe cu totul alții: „Unii dintre voi vor murii, dar e un sacrificiu pe care sunt dispus sa îl fac”, gen

    • 😂😂😂😂 Tare lord farquad! Serios vorbind, evident ca este o asociatie falsa (probabil ca au ceva vaduve pe acolo, dar care functioneaza dupa formula „sa moara si capra vecinului”). Schizofrenicul de la kremlin nu vrea decat sa dea o urma de legitimitate masacrarii propriului popor. …..

  3. De parca sovieticilor le lipsea carnea de tun, au fost trimiși cu haine din talcioc, pusti ruginite fara cartușe. Nu mai sintem in ww2 sa mearga 1 milion de rusi in atac la baioneta.

  4. Cam asa arata prabusirea Rusiei.

  5. Pe bune acum, cam cât îl mai rabdă rușii? :))

  6. Pe măsură ce Ciolovecia escaladează, NATO va furniza echipament mai performant, Putin va intra si mai rău in r4hat.
    Nu au trecut 3 luni de la Moghilizațîia si deja este nevoie de alta. In ritmul ăsta vor fi tocați 3 milioane de ruși pe an.
    Războaiele secolului 21 nu se mai fac cu numărul, ci cu tehnologia.

  7. Asociația văduvelor cu 1800 de adopte? Posibil.
    Restul pana la 100000 nu au auzit de internet, telegram, asociații…putin🙂 stalin trăiește în fiecare rus, încă.

  8. Au murit deja ăia 300000 de ruși mobilizați?!

  9. Probabil iar va crește industria zincului și comerțul cu flori în Ruzia. E de dorit să se întâmpla așa.

  10. Dacă ar fi să credem povestea asta cu ”asociația văduvelor soldaților”, care cere ”președintelui” rus să ordone mobilizarea generală, ar trebui să presupunem că este o versiune rusească a conceptului ”să moară și capra vecinului”. Ăsta-i un semnal clar că FSB-ul și armata rusă chiar au rămas cu tolba goală. Realitatea Rusiei din 2022 a întrecut cele mai pesimiste previziuni al lui George Orwell din ”1984” .

    • De fapt este vorba despre
      „Sa moara si tapu vecinei”
      Daca pleaca toti barbatii, pe noi cine ne mai apara?
      Tinand cont ca de fapt nu le-a atacat nimeni (atacul l-au efectuat rusii) ar trebui citit:
      „Daca pleaca toti barbatii, pe noi cine ne mai …e?”

  11. de ce ar trebui sa moara tinerii rusi …pentru 1800 dă babe virtuale…si pentru palatele dă aur ale oligarhilor putleristi …si mai ales pentru putler care tine poporu rus in evu mediu…?🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶…normal ca aia destepti fug …sute de mii de itisti muncesc deja in alte tari…‼️‼️‼️‼️‼️‼️😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️

  12. In curand o sa emigreze rusoaicele dupa carne proaspata. :))

  13. Interesant. Va fi carnagiu nu alta. Posibil ca rusia sa se dezintegreze la sfarsitul anului. Va interveni China pentru „salvarea” etnicilor chinezi si isi va lua o parte buna din Siberia. Cred ca China va fi castigatorul.

    • E doar propaganda tipic sovietica ca sa sperie inamicul. Mobilizarea a sute de mii de oameni necesita și mai multe echipamente. Ori ei nu au nici pentru cei de pe linia frontului. În plus, oamenii aia bănuiesc ca lucrează pe undeva. Deci se pierd noi și noi venituri dar cresc cheltuielile și mai mult. Ori deja economia e supra solicitata de război. Nu are cum sa reziste pentru ca vestul are resurse inepuizabile

  14. Ce băiat valabil este Putin ăsta. Cum ascultă el de văduve. Sunt totuși curios ce spune și asociația non-vaduvelor.

  15. E ca-n filmul cu Mr Been cand isi trimitea singur felicitari si cadouri,rutzia are carnita de tun destula,e adevarat ca o companie NATO instruita si echipata face cat un batalion de orci

  16. Mişcare de geniu, auzi la ei să nu le dea nici o alternativă de alegere decât să îl dea jos de la putere pe Putin.😏

  17. Evident ca Valdimir Vladimirovici va indeplini dorinta „asociatiei”.
    „Asociatia” in sine pare cam basm de Kremlin. Daca era reala avea aproape 100.000 de membrii(sau soldatii din cele doua armate consumate pana acum in Ucraina erau toti burlaci?) ,si in al doilea rand pe langa mobilizare cereau si cei 4000 de dolari si Lada alba aferenta fiecarei vaduve .

  18. Eu nu știu de ce nu se duc ele să lupte si să răzbune moartea bărbaților. Spre Ucraina,spre Kremlin, unde o fi…In Rusia nu bate vantul iegalitații intre fumei si bărbați??Sau la placinte,iegalitate da’ la răzbel, nazat ?

  19. O sa va apere tatuca Putin cu nucleara, cin’ sa va apere, Stalin?