G4Media.ro

Bulgarii au călătorit mai mult în luna noiembrie, în principal în Turcia

Sursa foto: ELVIS BARUKCIC / AFP

Bulgarii au călătorit mai mult în luna noiembrie, în principal în Turcia

Bulgarii au călătorit mai mult în noiembrie 2022 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când încă existau restricții de circulație din cauza măsurilor împotriva COVID, dar criza economică nu era de amploare, arată portalul Manager.bg, citat de Rador.

Destinația preferată în rândul călătorilor a fost Turcia, cu o diferență semnificativă față de următoarele destinații – Grecia, Serbia, România, Germania -, conform datelor Institutului Național de Statistică de la Sofia.

În aproape jumătate din cazuri (49,2%), motivul călătoriei în străinătate a fost din categoria „altele”, adică altele decât vacanță și excursie (25,7%) sau în scop de afaceri (25,1%). Termenul general poate include vizite, antrenament, tratament, frecventarea evenimentelor culturale și sportive.

Potrivit informațiilor, călătoriile bulgarilor în străinătate luna trecută au totalizat 501,2 mii, dintre care o treime (157,6 mii) au fost în Turcia. Călătoriile în Grecia, următoarea pe listă, sunt 85,1 mii.

Datele INS arată că în luna noiembrie a anului 2022 (comparativ cu aceeași lună a anului 2021), călătoriile străinilor în Bulgaria s-au dublat și au ajuns la 671,5 mii. Cele mai frecvente vizite au fost din Turcia (142 mii), România (131,2 mii) și Grecia (80,1 mii) (Traducerea: Mirela Petrescu)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează