G4Media.ro

VIDEO Dan Vîlceanu, ministru propus al Investițiilor și Proiectelor Europene: „Nu, PNRR…

VIDEO Dan Vîlceanu, ministru propus al Investițiilor și Proiectelor Europene: „Nu, PNRR nu mai poate fi modificat”

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene are trei mari direcții de acțiune: închiderea exercițiului financiar 2014- 2020, deschiderea exercițiul financiar și a programelor pentru perioada 2021- 2027 și implementarea PNRR, a spus ministrul desemnat, Dan Vîlceanu, în cadrul audierilor parlamentare. Răspunzând la întrebări, acesta a subliniat că PNRR nu poate fi modificat, existând doar posibilitatea unor ajustări fine, în 2023.

„Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene e un minister care va avea un rol foarte important, vorbim de fonduri europene de peste  80 de miliarde de euro în următorii ani, ăsta e un lucru de care toată lumea e conștientă. Aceste fonduri pot reprezenta o adevărată schimbare pentru România, un salt în calitatea vieții și dezvoltare”, spune ministrul desemnat.

Există trei mari direcții de acțiune în cadrul ministerului. Una dintre ele este închiderea exercițiului financiar 2014- 2020, „din care mai trebuie să vină mulți bani în România”, precizează Vîlceanu. România a contractat cam 54% din sumă. „Având în vedere perioada de pandemie, lucrurile nu sunt deloc rele. În toate țările au fost moment în care nu s-a putut desfășura activitatea, rata medie de absorbție e de 56%. România nu are o problemă”, spune Vîlceanu.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pe cine mai intereseaza PNRR cu conditii clare si sume greu de palmat?

    Avem PNDL4 pe credit unde USL poate fura in voie

  2. ce misto, sa cada pe useleaua asta slinoasa sa aplice un program de reforme si investitii creat de un ministru USR :))) . Sa fiti convinsi ca mai repede vor prefera sa piarda banii decat sa implementeze ceva contrar intereselor de partid, sub diferite pretexte.

  3. Deci, s-a zis cu grosul banilor din PNNR! O primă sau prime tranșe vor fi accesați și, evident furați, iar pe restul, la evaluările periodice, hoții nu-i vor mai pupa! Câinii ăștia de la USR sunt de vină, au impus niște condiții contrare intereselor românilor, adică borfașilor din cele două haznale sau, mai nou, una singură. După cum o arată istoria, ce nu poate fi furat, clar, nu ne interesează! Nu ne vindem țara! Nu avem nevoie de banii străinilor îi avem pe ai noștri, dacă nu, ne împrumutăm și rezolvăm problema! Dacă nu vor putea fi accesați banii europeni, nu-i nicio problemă, va fi creat programul Ferdinand întregitorul sau Ștefan cel Mare și Sfânt, adică psdnl/4, cu zeci de miliarde de ieuro, evident, din credite, care vor hrăni hienele closetului nou-născut!