G4Media.ro

România, singura țară din regiune unde industria nu a revenit la nivelurile…

România, singura țară din regiune unde industria nu a revenit la nivelurile pre-pandemice

România este singura țară din regiunea Europei Centrale și de Est unde industria nu a revenit la nivelurile pre-pandemice, arată un raport al Erste Group Research.

În iunie, producția industrială a crescut cu +12,5% an/an, iar în termeni lunari a accelerat cu +0,3% depășind așteptările BCR de +10,7% an/an. Al doilea trimestru al acestui an a marcat o contracție trimestrială a producției industriale de -0,7% trimestru la trimestru, factorul principal fiind sectorul manufacturier care a scăzut cu -0,3% T/T. Astfel, acest rezultat va avea, probabil, o contribuție negativă la creșterea trimestrială a PIB, arată BCR.

Potrivit raportului Erste, producția industrială și-a confirmat poziția robustă în iunie, crescând rapid în întreaga regiune, arată Erste.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Pai catu parca se lauda cu altceva ieri…lămuriți ne, cine spune adevărul?!

  • Zombilica ieri COMPARA cu Anul trecut, 2020, cand era Pandemie iar Industria suferea, NU era la „munca” precum bugetarii lui Zombilica!!!
   Cum sa compare cu cifrele dinaintea pandemiei, el nu face asta niciodata, manipuleaza comparand cu cifrele din 2020!!!
   Cifrele de mai sus sunt comparate cu cifrele dinaintea pandemiei!

  • Partzu nici nu stie sa minta, oricine se putea uita pe cifrele astea si sa-i dea in cap cu ele.

 2. NU cred asa ceva, zilele trecute Zombilica se umfla in pene pe Facebook ca Industria duduie:
  ADEVARUL 12 august 2021: „Premierul Florin Cîţu a anunţat că, în primele 6 luni din acest an, Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 26%, iar producţia industrială a crescut cu 16,0%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.(cand era pandemie!)
  Postarea prim-ministrului a generat un val de critici şi ironii, Cîţu fiind acuzat de manipulare.
  „Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 26%, în primele 6 luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Producţia industrială a crescut cu 16,0%, ca serie brută, în primele 6 luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook. Postarea premierului Florin Cîţu a generat un val de critici şi ironii, prim-ministrul fiind acuzat de manipulare. În doar 20 de minute, s-au strâns peste 140 de comentarii. „Exact deageaba dacă la piaţă simţim altceva şi atunci când plătim energia electrică şi gazele şi celelalte cheltuieli”, a comentat un bărbat. „Eu îi tot explic nevestei mele că o ducem bine, dar nu vrea să înţeleagă. Mulţumesc, domnule premier”, a mai spus un altul.
  „Nu mai compara cu anul trecut. Nu cred că faci această comparaţie doar din pură inconştinenţă. Anul trecut nu poate fi acceptat în niciun tabel comparativ. Este suficient să te raportezi la anul 2019, ştii şi tu asta. Dar de manipulat, din păcate, nu te întrece nimeni. Aşteptăm cifrele corecte”, a scris un alt internaut.
  „Cu tine premier… ne faci sa ne fie dor de Dagnea…”, a mai comentat un internaut.
  Premierul este taxat şi pentru declaraţia recentă referitoare la preţul pâinii: „Ok, ok, boss. Pe când pleci? Tu habar nu ai care este coşul zilnic (acolo găseai preţul pâinii), dar ne loveşti cu statistici «măsluite». Care sunt indicatorii de calcul în prezentările tale halucilogene? Demisia! Eşti penal”, este un alt comentariu la postarea premierului.

 3. Nu mai înțeleg nimic. Parcă ieri sau alaltăieri era… WAW! :))))
  Într-un DUI peren, Cuțu al nostru…

  • 12 august 2021: „Premierul Florin Cîţu a anunţat că, în primele 6 luni adin acest an, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 26%, iar producţia industrială a crescut cu 16,0%, COMPARATIV cu aceeaşi perioadă a Anului TRECUT(2020).
   Postarea prim-ministrului a generat un val de critici şi ironii, Cîţu fiind acuzat de manipulare.”
   Era WAW cu manipulare marca Zombie!!

   Cifrele de mai sus sunt comparate cu Cifrele din perioada PRE-Pandemie(Anul 2019)!