G4Media.ro

PSD depune un proiect de lege pentru plafonarea prețurilor la energie. Pierderile…

PSD depune un proiect de lege pentru plafonarea prețurilor la energie. Pierderile furnizorilor vor fi compensate cu jumătate din profitul producătorilor DOCUMENT

PSD va depune „astăzi sau mâine” un proiect de lege pentru plafonarea prețurilor la energie în România, a anunțat miercuri Mihai Tudose, vicepreședinte al social-democraților.

Potrivit lui, mecanismul prevede plafonarea pentru 6 luni a prețului, la o medie pe ultimele 6 luni de la momentul intrării în vigoare a legii.

Potrivit lui, va fi creat un fond la Ministerul Energiei care să compenseze pierderile furnizorilor. Contul va fi alimentat o parte de către bugetul de stat și o parte de sumele luate de la producătorii de energie, 50% din profitul fiscal declarat.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Si uite-asa incompetenta premierului Citu si a ministrului Energiei, Virgil Popescu (ambii PNL), mai adauga vreo cateva procente la Ciuma Rosie…
  PNL mai „carpeste” dand cativa lei la 2-300.000 de „consumatori vulnerabili”, iar restul pana la 20 de milioane de romani pot fi jefuiti de companiile de gaze si curent electric.

  • E un furt orchestrat de ue prin “decarbonificare”

  • https://www.thetimes.co.uk/article/spain-cuts-energy-prices-in-raid-on-supplier-profits-lfndd57vx Dacã în Spania este asa .. Ce jaf cartelizat/mafiotizat .. cu oblãduire de la un stat tot asa .. fac „bãietii dãstepti din energie” ?! Asta în conditiile în care cumpãrã ieftin (comparativ cu cât taxeazã gusterii,doar din hârtii) de la Hidro,Cernavodã,etc .. Pe o piatã fair si cu adevãrat concurentialã (sau mãcar reglementatã omeneste,dacã nu crestineste .. ) preturile si ofertele are trebui sã fie mult mai bune,decât jaful care este acum .. Plus cã .. o economie verde se bazeazã foarte mult pe electricitate (vehicule electrice) .. dar dacã o faci prohibitivã ptr marea majoritate .. What’s the point ?!

 2. Se intrec toti in po_pu_lis_me dar nu ataca cauza, aceea ca ne-am pricopsit cu niste intermediari care au cartel.

  Cum adica, fondul care va acoperi „pierderile furnizorilor” va fi alimentat de la buget?
  Pai nu tot de la saraci iei?
  Crestem cheltuielile bugetare care sa intretinem mafia cocotata de UE pe pietele de energie.

 3. Ce sa facem daca Gazprom vinde doar Germaniei si Ungariei gaz la pret avantajos, iar noi romanii suntem obligati sa cumparam de la germani cu adaos.Lupta pentru respectarea drepturilor rutenilor costa restrictii…dar noi ne bucuram idem programul green care va fi suportat tot de fra.ieri in timp ce Germania are in functiune doar 20 de termo pe carbune!Ca sa nu vorbim de poluatorii Rusia, China etc…

 4. Cine conduce ANRE? Cum ne-au ajutat și ne-au apărat interesele? Se întâmplă toate acestea pentru că guvernul este de dreapta iar conducerea ANRE este psd.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.