G4Media.ro

Parteneriat între Comisia Europeană și o companie înființată de Bill Gates, pentru…

Parteneriat între Comisia Europeană și o companie înființată de Bill Gates, pentru investiții de 820 de milioane de euro în tehnologii „curate”

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și miliardarul Bill Gates au anunțat miercuri un parteneriat între Comisie și Breakthrough Energy Catalyst, o companie a fondatorului Microsoft, prin care vor fi realizate investiții de până la 820 de milioane de euro, în perioada 2022-2026, în tehnologii „curate” care vor duce la o economie europeană neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Acest nou parteneriat intenționează să investească într-un portofoliu de proiecte europene cu impact ridicat, inițial în patru sectoare cu un potențial ridicat de a contribui la îndeplinirea ambițiilor economice și climatice ale Acordului verde european:

  • Hidrogen verde;
  • Combustibili de aviație sustenabili;
  • Captarea directă a aerului (proces de captare a dioxidului de carbon direct din aerul ambiant);
  • Depozitarea energiei pe termen lung.

Parteneriatul Comisia Europeană-Breakthrough Energy Catalyst va viza tehnologiile cu un potențial recunoscut de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, dar care sunt în prezent prea scumpe pentru a fi aplicate la scară largă și pentru a concura cu tehnologiile existente pe bază de combustibili fosili.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Merge bine energia regenerabila cu pedofilia.
    #EpsteinDidn’tKillHimself

  2. @G4media alo alo, iar promovati pedofili?

  3. a ramas bill gates fara bani? de ce are nevoie de banii platitorilor de taxe si impozite din tarile UE? nimic din ce intreprinde bill gates nu se termina fara sa detina la final un patent/licenta…