G4Media.ro

Francesco Starace, directorul general al Enel: Măsurile luate de România pentru protecția…

Francesco Starace, directorul general al Enel: Măsurile luate de România pentru protecția consumatorilor de scumpirile energiei sunt incorecte și trebuie schimbate. Ne vom opune pe căi legale

Măsurile luate de România pentru protecția consumatorilor casnici de scumpirile la energie  „sunt incorecte și trebuie schimbate”, a declarat miercuri Francesco Starace, directorul general al grupul italian Enel, una dintre cele mai mari companii de energie din România. El a precizat că Enel se va opune pe căi legale acestor măsuri.

„Uniunea Europeană a publicat, în urmă cu câteva luni, un set de măsuri numit Tool Box pe care Comisia crede că statele membre le pot pune în aplicare pentru a reduce impactul pe care îl are actuala criză a prețului gazelor naturale, fără să contravină directivelor de bază privind funcționarea piețelor în Europa. Sunt mai multe moduri în care se poate rezolva această criză, iar cea mai rea dintre acestea este să încerci să te joci cu regulile de piață. Credem că măsurile pe care le-au impus autoritățile în România sunt incorecte, descurajează investitorii, creează instabilitate, nu rezolvă problemele structurale și trebuie să fie schimbate, la fel cum s-a întâmplat cu măsurile luate de alte Guverne din Europa. Cred ca e o greșeală, vom încerca să ne opunem acestor măsuri pe cale legală și vom încerca să vedem dacă guvernul este deschis să găsească și alte căi de a rezolva această situație, fără a afecta direct regulile de bază de funcționare a piețelor. Vom face acest lucru cu toată atenția și înțelegerea posibilă, dar cu siguranță măsurile sunt o lovitură pentru încrederea investitorilor în România”, a declarat Starace.

În ceea ce privește scumpirea gazelor naturale, șeful Enel a spus că nu crede că acesta va scădea prea repede. El a menționat: „Și, odată ce acest lucru se va întâmpla, nu trebuie să uităm, pentru că se va întâmpla din nou și din nou. Dependența de combustibilii fosili, în special de gaz, în anumite părți ale lumii unde consumul de energie este la fel de mare ca în Europa nu este o idee bună, iar guvernele ar trebui să încerce să limiteze dependența de gaz”.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Jagadea, ai venit in Romania sa-ti umpli buzunarele pe cocoasa romanilor.

  • haha
   noi am vrut liberalizare și capitalism!

   io am votat primu’ contra măsurilor sociale propuse de socialiști (propulsându-i pe liberali de toate culorile, până au devenit și ei, pesediști – da’ asta-i o altă temă)

   așa că acu’ mâncăm capitalism pă pâine
   are ‘dreptate’ miliardaru’ – nu în fața mea, a românului pârlit, ci în fața U.E. – că ăștia de la haga & Co, cam așa fac.. dau dreptate tot ăluia plin de bani
   (multi-miliardarii au sărăcit ei, pe pandemie??)
   lmao

 2. Deci pizideaua va mari prețul nu că vrea ea, ci că e forțată de imperialiști!

 3. A indraznit colonia sa micsoreze profitul strainilor? De neconceput si trebuie pedepsita aceasta indrazneala.

  • Măi,nea Francesco,Enelul ar trebui naționalizat.Urgent.

 4. Corect, are dreptate, prea ne-am luat nasul la purtare si am uitat ca suntem vaca lor de muls.

 5. Are tupeu italianul să amenințe instituțiile statului cu justiția! Dacă i se dă prea mult nas!..
  După ce ne-a furat ani la rând în facturi, contestă în justiție amenzile primite!!
  Ăsta trebuia să ne furnizeze energie electrică cel puțin 2 ani la rând, gratis, la cât ne-a furat!

 6. Încă un străin care face „MELEOANE ” pe munca noastră. Pentru asta, trebuie să mulțumim Guvernelor de Hoți care ne-au vândut

 7. Mizeria asta îmbuibată ca si multi alții de teapa lui, ne văd doar ca pe niste vaci de muls. Foarte puțini dintre noi, realizăm că acest stat ticalos, in cârdășie cu aceste companii la fel de ticăloase au protocoale si contracte încheiate cu multe substraturi in care ambele pun condiții bazandu-se pe noi, muritorii de rând care tot timpul vom fi sub bocancul lor.