G4Media.ro

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Universitatea Oxford oferă o protecție de doar 70%

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Universitatea Oxford oferă o protecție de doar 70%

Vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford are o eficiență de doar 70%, arată un studiu realizat la scară largă, transmite BBC.

Este atât o victorie cât și o dezamăgire după ce vaccinurile de la Pfizer și Moderna au arătat o eficiență de 95%.

Cu toate acestea, vaccinul Oxford este mult mai ieftin și este mai ușor de depozitat și de transportat în fiecare colț al lumii decât celelalte două, mai notează jurnaliștii BBC, care spun că vaccinul va juca în continuare un rol semnificativ în combaterea pandemiei, dacă este aprobat de autoritățile de reglementare.

Guvernul britanic a comandat deja 100 de milioane de doze de vaccin devoltat de Universitatea Oxford, suficient pentru a imuniza 50 de milioane de oameni.

sursa foto: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. La fel au si vaccinurile antigripale eficienta. Eficienta de 70% inseamna ca imi reduce riscul de a ma imbolnavi cu 70%. Dar problema e ca nu stim efectele secundare care pot aparea. Vaccinurile antigripale sunt deja de ceva vreme pe piata si se cam stiu efectele secundare.

    • No mate, inseamna ca ai 2/3 sanse sa fii imunizat. Ceea ce pentru tine poate nu e destul, dar la nivel de populatie e suficient ca sa controlezi epidemia.

  2. Au incercat sa puna comanda militara la Oxford? In Romania, coloneii fac minuni.

  3. Foarte interesant ce mult au evoluat unii.
    Masca, stiu, nu stiu cum sa o poarte, si o poarta si nu prea, dar de efectele secundare ale noului vaccin sunt tare preocupati.

    • Noi ăștia care nu avem studii medicale poate că suntem proști că nu avem încredere totală și deplină în acest vaccin, dar ce zici de medicii care nu vor să se vaccineze? Acei oameni cred că sunt mai în temă decât mine sau tine, au studii de specialitate și totuși nu sunt pe deplin convinși de siguranța lui.

    • @Geo
      Cei promovati de doamna Dorobat?

    • @geo….daca nu vrei sa te vaccinezi, nu o face. este alegerea ta. modul in care o spui, imi da de gandit, ca nu te referi doar la persoana ta…..ci promovezi un curent anti – vaccinare si aici apare o problema, ai libertatea de a face ce vrei cu corpul tau, dar cand intoxici lumea ca o sa-i rupa pe genunchi efectele secundare cu asta nu prea sunt de acord . vreau sa te intreb : din vaccinurile copilariei , pe care banuiesc ca le-ai facut, cate ti-au facut rau ?

    • @catalin Nu sunt deloc un anti vaccinist, chiar cred sincer că vaccinurile au avut un rol important în eradicarea atâtor boli. Da, eu mi-am făcut toate vaccinurile în copilărie și nu mi-au făcut rău și cred că părinții ar trebui să le facă copiilor toate vaccinurile care sunt prevăzute în schema obligatorie. Eu mă refeream doar la vaccinul anti Covid și am suspiciuni cu privire la siguranța lui deoarece alții cu multă pregătire în medicină (medici) nu au nici ei încredere în vaccinul ăsta. Mi-amintesc cum la începutul pandemiei se temeau toți că ar trebui să învățăm să trăim cu virusul pentru că un vaccin nu va apărea decât peste cel puțin 1 an jumătate (cea mai optimistă variantă). Acum vedem cum la nici un an de la debutul pandemiei, toate statele și marile companii au intrat într-o frenezie a vaccinurilor, ceea ce mie îmi dă impresia unui heirupism. Dacă sunt așa de sigure, de ce unii medici refuză să se vaccineze? ( și nu doar studenții lui Dorobăț)
      P.S. Vaccinurile copilăriei se fac de câteva zeci de ani, timp suficient pentru a se observa că sunt sigure.

    • @Geo
      Imagineaza-ti ca asa cum te iei tu dupa unii medici, asa se pot lua altii dupa tine(sau pot fi influentati, convinsi). Esti sigur ca opinia ta, exprimata in mod public descrie solutia corecta? Sa tii cont de faptul ca este vorba de vieti omenesti, nu de vreo poseta, pe care o cumperi sau nu, ca te convinge unul sau altul.

  4. Interesant cum poate fi citită o informație.
    Pe HotNews se scrie (doar) de până la 90% în anumite dozaje.
    Este de fapt o știre bună, încă un vaccin este gata și se poate transporta in condiții mai simple.

  5. Stirea completa este:
    „Vaccinul a avut eficacitatea de 90% când a fost administrată o jumătate de doză la prima inoculare, urmată, după o lună, de o doză întreagă, potrivit datelor din testele de fază finală efectuate în Marea Britanie și Brazilia.[…]
    Matt Hancock, ministrul britanic al sănătății, a spus că este o ”veste extraordinară”: ”Aceste date arată că vaccinul, în doză corectă, poate avea o eficiență de până la 90%”.
    Haideti sa nu fim excesiv de pesimisti.

  6. E o veste foarte buna.
    Ei zic ca intr-un anumit dozaj eficienta ar fi de 90%. Chiar daca in final va fi vorba de ceva intre 70 si 90%, e perfect. Asta e nivelul de eficienta cerut de la un vaccin. Avantajul enorm al acestui vaccin in comparatie cu celelalte doua e ca vorbim de un vaccin clasic, dezvoltat pe o tehnologie asemanatoare cu toate vaccinurile pe care le avem azi. In principiu nu pot fi surprize in viitor la nivel de efecte secundare daca nu au aparut pana acum. E usor de produs si transportat si e deja produs in cantitati mari. Iar pretul e imbatabil.

  7. Ciocu mic si incolonarea la vaccin ca va ia dreacu sau va bag la camera de gazare mizerilor si bine ar fi sa in ceapa cu ziaristi ca sa ii salvam

  8. daca se face in 2 doze el este suficient pentru a imuniza 50mil MINUS 30% din 50mil :)…restu mai incearca o data.

  9. Slab de tot.
    Rusii deja dupa doua vaccinuri sunt in posesia celui de-al Treilea Element .
    Arma umana impotriva virusului.
    Legendarul Radio Erevan anunta cozi kilometrice de rusoaice care asteapta la usa lui Putin sa fie imunizate.
    100% imunitate pe viata