G4Media.ro

Statul suspendă sprijinul de 1.500 lei pentru salariați, pentru plata creșelor. Explicații:…

Statul suspendă sprijinul de 1.500 lei pentru salariați, pentru plata creșelor. Explicații: impactul e de 4,5 miliarde lei și regulile actuale sunt neclare

Ministerul Finanțelor a decis să suspende până anul viitor măsura care le permitea angajatorilor să le deconteze salariaților 1.500 lei pentru plata creșelor și grădinițelor, sume care puteau fi deduse de firmele plătitoare de impozit pe profit. Explicațiile oferite: impactul bugetar este prea mare, de 4,5 miliarde lei, iar regulile actuale nu sunt clare, deoarece cei afectați au cerut clarificarea prea multor situații punctuale.

Printr-o lege de modificare a codului fiscal, statul a decis să acorde angajatorilor plătitori de impozit posibilitatea să le deconteze angajaților care își trimit copiii la creșă sau grădiniță cheltuieli lunare cu educația timpurie de până la 1.500 lei per copil. Angajatorii puteau deduce această sumă din impozitul pe profit.

Sumele plătite de angajator au fost introduse în categoria veniturilor din salarii neimpozabile, fiind de asemenea exluse din baza de calcul a contribuțiilor sociale.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Alocatiii dublate, nu.
  Manuale in scoli pentru copii, nu.
  Bani de naveta, nu.
  Bani de cresa, nu.
  Multumim PNL si USR ca va bagati p**a in viitorul tarii!!!!!!!

 2. „Statul suspendă sprijinul de 1.500 lei pentru salariați, pentru plata creșelor.
  Explicații: „impactul bugetar este prea mare, de 4,5 miliarde lei, iar regulile actuale nu sunt clare”!
  Jigodiilor, Sporurile bugetarimii voastre reprezinta peste ~27 MILIARDE Lei pe AN si NU le-ati SUSPENDAT!
  NU e deloc „impactul prea mare”, evident, cand e vorba de clientela voastra din Institutiile statului roman captiv unei faune incompetente si corupte!!!
  A-propos, regulile astea care „nu sunt clare” le-a facut PNL!
  Vasilica, sa va fie rusine, incompetentilor!!
  Daca asa o sa faceti si maretele reforme promise, alea complexe, asteptate de 30 de ani si promise de voi cand ati FURAT Voturile romanilor, in campanaia electorala, cu MINCIUNI ce nu vor deveni niciodata REALITATI, vai de mama voastra….cand voi NU ati fost in stare sa faceti niste Norme de aplicare amarate pentru un sprijin acordat copilasilor Romaniei….vai de voi, dar avi de noi!!
  Mai asteapta careva reformele compleze, de care are nevoie Romania si pe care acesti incompetenti le-au promis?!!!
  Asteptati!!!

 3. Mâine poimâine statul va trebui să crească copiii iar la majorat tot statul român să achite din vistieria publica banii de curve că de …..așa trebuie.

 4. E Legea 239/2020 care modifica Codul fiscal prevede acest ajutor!
  E o masura care pune in aplicare Programul de guvernare al maretei aliante, promisiunea e la Pagina 187/269, la:
  „Minsiterul Educatiei.
  Masuri pentru extinderea accesului la educație de calitate pentru toți elevii:
  – Acordarea creditului fiscal pentru înscrierea copiilor la creșe și grădinițe. Angajatorii vor avea posibilitatea de a acoperi parțial costurile de creșă și grădiniță ale angajaților în schimbul unor deduceri de impozit”.

  Sa va fie rusine, pai evident ca ati promis FARA vreun Studiu de impact iar acum veniti si spuneti ca „impactul e prea mare”!
  Dar cand ati votat Legea 293/2020 NU v-ati ganduit, asa-i, ati facut-o pe genunchi, ca intreg Programul de guernare ala aliantei!
  Rusine, Vasilica!!

 5. FELICITARI ! Maret guvern care il deserviti pe klauSS .

 6. Și-au dat seama că nu pot fura banii ăștia prin artificii de partid și evident că au renunțat la idee. O să-i aloce evident unei comune care să facă vreo 2 km de drum între sate și 3 toalete moderne în curtea școlii, atunci banii pot fi furați ușor. Iar voi, săracilor, încetați să mai faceți copii!

 7. Tocmai s a marit numarul protestatarilor. Si creste creste, ca de unde kashkaval daca economia se duce n cap?

 8. impact de 4,5 miliarde calculat cum? 600.000 de copii intre 3 si 6 ani inmultit cu 1500 de lei (utopic vorbind, niciodata nu o sa acorde beneficiul toti angajatorii) rezulta un impact bugetar de maxim 900 milioane lei. impact real 10% din 900 milioane de lei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.