G4Media.ro

Scenariile pentru redeschiderea anului școlar, în septembrie, propuse Guvernului de Federația Părinților:…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Scenariile pentru redeschiderea anului școlar, în septembrie, propuse Guvernului de Federația Părinților: Prezență normală la școală, 50% la şcoală-50% online, 100% online / La clasele pregătitoare – a II-a, prezența fizică la școală indiferent de scenariu

Grupul interministerial care dezbate condițiile în care vor fi redeschise în toamnă școlile din România a primit de la Federația Națională a Asociațiilor de Părinți trei scenarii, în funcție de evoluția pandemiei COVID-19. Primul scenariu are în vedere prezența fizică 100% la şcoală a tuturor copiilor, în programul normal de lucru de anii trecuți, potrivit documentului obținut de Edupedu.ro.

Scenariul al II-lea propus Guvernului este 50% la şcoală şi 50% online

El presupune împărțirea claselor și a grupelor în două grupe, cu alternarea două săptămâni prezența fizică la şcoală, cu doua săptămâni online. În acest caz, ora să fie de minimum 45 de minute, se arată în document.

La clasele pregătitoare – a II-a (sau chiar până la a IV-a acolo unde infrastructura permite), “prezenţa fizică la şcoală, cu respectarea regulilor de distanţare, indiferent de scenariu, ȋntrucât copiii nu se pot adapta la predarea online şi nu are cine să le faciliteze prezenţa la acest gen de predare”, se prevede în document.

În acest scenariu, Federația condusă de Iulian Cristache pune în vedere Executivului “obligativitatea ca lecţiile să fie transmise live, accesul la predarea online să fie bidirecţional, copiii de acasă să aibă posibilitatea să pună ȋntrebări sau să răspundă”. Tot în acest caz, biblioteca școlară virtuală trebuie obligatoriu să fie gata, cu resurse educaţionale deschise așa cum prevede de 9 ani articolul 70 din Legea educației.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Aha, deci bagam 32 intr-o clasa si cu prezenta obligatorie! Deci am stat degeaba in casa atatea luni!!!
    Cand ai tehnologie, ii ingramadesti ca oile! Dar de ce nu home schooling legal acceptat in romania ??? Audddd ?????

    • Tu glumesti? Tu chiar nu stii in ce tara traiesti? Mah, baiatu’, 40% dintre gospodariile din Romania inca au kktoare in curte. Tu vorbesti de internet, tablet, tehnologie, cand inca mai sunt atatia elevi care invata la lumanare fiindca nu au curent electric. Romania nu e Elvetia sau Coreea de Sud. Foarte multi romani nici macar nu au intrat macar o data pe internet.

    • Pentru ca indiferent de tehnologie, scoala adevarata necesita prezenta fizica. Auzzzzzi??

    • @Auzzzzi??

      Da, hai atunci sa ne calarim in orase, sa facem navete imposibile, sa-i stresam pe copiii astia maxim, sa.poluam si sa-i gazam cu noxe! Pe oraseni!!!
      Tu gandesti ? Lasa-i pe aia care au conexiune si un tel obosit, sa participe online !!!

      Unii au dat si licente online, dar tu nu stii ce-i aia, te-ai oprit.pe.la.profesionala,.ucenicie!

  2. Asta cu on-line-ul e SF pentru anul asta…Ce faci cu cadrele didactice fără competențe digitale?! Ai bază legală sau posibilitatea să-i înlocui sau să le angajezi asistenți IT?!

  3. Nu inteleg partea cu 50% acasa 50% on line. Ce professor preda on line si ce profesor preda la clasa? Daca lectia este de fapt transmisa in direct si profesorul se ocupa de cei din clasa … cine ii supravegheaza pe cei on-line?
    Singurele variante 100% in clasa sau 100% on line.
    Si ce distantare sociala sa faci la scolile bune unde sunt 3 schimburi? Banuiesc ca nu ii evacueaza pe cei cu viza de flotant in cartierle de unde provin de fapt copiii.

  4. Tot felul de „competenti” o tin langa cu on-line.
    In mijlocul Bucurestiului, cu viteza netului mai mare ca a luminii, parintii mai merg la serviciu sau îi plateste „clau” sa stea acasa?
    A încercat vreun competent sa învete un copil sa scrie? Habar n-aveti despre ce vorbiti!

  5. Scoala trebuie făcută face to face.
    Lectiile online sunt doar cu titlul.
    Este ca și cum te joci singur ping-pong.
    Elevul trebuie sa răspundă, sa întrebe, sa reacționeze, sa concureze, sa se afirme, sa se eschiveze( când este cazul) ,sa chiuleasca . Cum este cu evaluarea…?
    Elevul trebuie sa relaționeze cu profesorul și cu colegii lui în timp real.