G4Media.ro

Peste 190.000 de români s-au programat la vaccinare în prima zi a…

Sursa foto: Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central " Dr. Carol Davila"

Peste 190.000 de români s-au programat la vaccinare în prima zi a etapei a doua. Valeriu Gheorghiță: În prima oră de la deschiderea platformei s-au programat 50.000 de persoane. În București, locurile sunt ocupate pentru următoarele 3 săptămâni

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că 50.000 de persoane s-au înscris la vaccinare vineri seară, în prima oră de la punerea în funcţiune a platformei informatice pe care se pot programa cei din etapa a doua, totalul celor înscriși fiind de 190.000. Prima etapă de vaccinare continuă în paralel cu a doua, a precizat acesta, transmite News.ro.

„Acum o oră erau 18.000 de utilizatori pe minut. Am vorbit cu directorul STS şi mi-a zis că e una dintre cele mai mari provocări din punct de vedere al platformelor informatice. (…) Erau în prima oră alocate peste 100.000 de sloturi, ceea ce înseamnă 50.000 de persoane programate, pentru că o persoană alocă prima doză şi doza de rapel”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, la Digi 24.

”În total, vineri, în prima zi a etapei a doua de vaccinare s-au programat la nivel național 190.000 de oameni, între care 50.000 în Capitală, acolo unde locurile sunt ocupate pentru următoarele 20 de zile”, a mai spus el.

Medicul a explicat că au fost probleme în funcţionarea platformei în primele ore, însă lcrurile au fost reglate.

„În momentul de faţă platforma funcţionează la parametri normali, call-center-ul de asemenea, sperăm să nu avem disfuncţionalităţi”, a precizat Gheorghiţă.

În ceea ce priveşte call-center-ul, Valeriu Gheorghiţă a precizat că au fost şi 200 de apeluri primite la telefoanele puse la dispoziţie. Conform acestuia, fiecare judeţ are cinci linii de telefonie, iar apelurile sunt preluate de către personal al MApN care este instruit.

În total, 200 de persoane răspund la telefoane în toată ţara, însă autorităţile intenţionează, în funcţie de apeluri, dublarea numărului şi chiar prelungirea programului la care se răspunde la telefon la 24 de ore pe zi.

Conform medicului, pentru crearea contului de către cei care vor să se înscrie pe platforma destinată vaccinării nu este nevoie de semnătură digitală. Cel care se înscrie are nevoie de cod numeric personal şi de un număr de telefon.

Persoanele din categoria de vârstă mai mare de 65 de ani pot face un cont, pot ruga un aparţinător să creeaze un cont şi să le înscrie, se pot înscrie prin medicul de familie, prin call center sau chiar prin intermediul Direcţiei de asistenţă socială din Primăria din localitatea de domiciliu.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că pentru personalul medical şi cel din centrele sociale continuă campania de vaccinare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

  1. Iuhuuuu!💃🕺💃🕺💃

  2. … trebuia să anticipați că persoanele vulnerabile vor dori sa fie primii la coada!
    Voi, de fapt, nici nu aveți vaccin!
    Asta este o problema, pe care ar trebui sa o exlicati.

    • @Boss!
      Măi flăcău, îţi explic eu problema. Am peste 65 de ani, m-am înregistrat, am constatat că NU mă pot programa (încă) din cauză că vaccinurile disponibile la acest moment s-au alocat deja. Deci, aşa cum bine spui, nu sunt asigurate vaccinuri pentru câtă lume s-a înscris deja.

      Acum, vine explicaţia: chestia asta cu numărul de vaccinuri a fost precizată chiar de la vârful Uniunii Europene, nimeni din România nu este vinovat şi lumea va aştepta civilizat vaccinurile, în ritmul ce va fi asigurat de structurile UE.

      Ceea ce nu s-a anunţat, de la conducerea UE, este că tu te poţi prezenta la casieria ambasadei Rusiei, că să-ţi încasezi cele 13 kopeici, pentru postarea ta de 13 kkţi.

  3. S-a dat unda verde pentru votarea ONLINE? („directorul STS şi mi-a zis că e una dintre cele mai mari provocări din punct de vedere al platformelor informatice.)

    • …că se pare că se poate! 😜😜🤣🤣🤣🤣

    • Transpunerea procedurilor fizice, a urnelor, anonimzarea numaratorii in proceduri informatice sunt lucruri banale. Securitatea poate fi asigurata si prin faptul ca e imposibil ca o persoana sa voteze de doua ori. Iar cine nu opteaza pentru VOT online nu poate accesa sistemul.
      Dar nu se vrea…

  4. Normal, toti politicienii se vaccineaza n Bucuresti. Bolnavii nu foarte iuti de mana mai au de asteptat minim 3 sapt.
    In ritmul de 50000 la trei saptamani poate in vreo 2 ani sa se vaccineze toata lumea

  5. Vești bune însă pe lângă proasta organizare specifica românească, cea mai mare problema se prefigurează a fi disponibilitatea vaccinului.

    Daca azi s-au programat 190k români, asta înseamnă că trebuie deja rezervate 380k de doze de vaccin. Avem în acest moment atâtea? Au cei care se vaccinează garanția că peste 28 de zile vor avea doza asigurată?

  6. totul decurge în aceeași minciuna!Am încercat din prima ora sa fac programare online și telefonic și nimic!Acum aflu ca sunt programați 190k!Ăștia era deja pe liste?Vaccine sunt asigurate?

  7. Romanii cârcotași ca de obicei de parcă softul de la CNAS creat de fugarul Ghiță a mers din prima !

    • N-auzi ca mergea si in mod offline. Iar pe rapoarte nu se uita nimeni. Comisioanele se primesc daca platesti cat ti se cere.
      Bine, mai sunt niste medici de familie care pica de fraieri ca au scris retete compensate pentru medicamente pentru care nu aveau competenta. Da aia nu aveau pile..

  8. bai nesimtitilor in judetul Bacau parintii mei au doar doua centre , pardon , puncte de vaccinare , si voi va laudati deja cu succesuri? sa va fie rusine!

    • Asa se vorbeste in Bacau?
      Vezi ca primarul trebuia sa se ocupe de centre si este din USR, daca nu ma insel.

  9. Problema vacinarii se va rezolva abia cand va fi aprobat Astra-Zeneca. Acest vacin este usor de produs, de stocat, mult mai ieftin dcat Pfizer si va putea fi distribuit medicilor de familie. Doar asa se va putea vaccina cu usurinta 70% din populatie. Pana atunci vom primi cu taraita Pfizer si Moderna, evident sub nivelul necesar pentru a atinge targetul de 70% din populatie.

  10. V-ați asezat la coada, dar produsele nici nu ajung in galantar!
    Hai, nu va supărați, ca viața e scurta si boala asta nu e asa mortala. Vedeti-va de sănătate, ca sigur aveti alte probleme mai importante care nu ar trebui ignorate.

    Iar politicienii vor face politica (mint de îngheata focul), nu programe sociale sau lucruri bune si utile pe gratis.

    PS: vor fi suficiente vaccinuri, insa atunci cand va fi trecut isteria (sanitara si financiara)

  11. „În București, locurile sunt ocupate pentru următoarele 3 săptămâni”

    În această situație, de ce plătesc/finanțez din banii mei o campanie publicitară în favoarea vaccinării?!

    Cum se poate explica inepția că se face reclamă pentru un serviciu (public/social) inaccesibil?! De ce nu se folosesc banii aceia pentru a se achiziționa noi doze de vaccin și pentru amenajarea de noi centre de vaccinare?!

    • Pentru ca multi oameni nu vor sa se vaccineze si trebuie sa ajungem la pragul de 70%. Pentru asta, este nevoie de timp. Degeaba se fac centre de vaccinare in plus, daca numarul de vaccinuri este limitat.

  12. Nea Gheorghita, sau mai bine… bai baiatule…. ai o caiula prea mare pentru capul tau! Oi fi bun tu ca medic, ai fost prin teatrele de operatiuni (cu m pompos se numesc conflictele externe), dar ca manager esti praf. Praf si pulbere. Din nefericire pe la toata mass-media pe unde-ai fost n-ai gasit un reporter / moderator cu oua sa te ia la foc automat, ca…. faceai in pampersi!

    Pai daca tu esti seful cel mare pune-ti capul la contributie si anticipeaza problemele care pot aparea si pune-i la treaba pe subordonati (mai mult sau mai putin)….. Ca in rest la politica, fotbal si femei ne pricepem toti!

    Sa traiti! Bine!

  13. Ar trebui să ne spună din cei 190.000 câți sunt din sectorul public, oameni sănătoși în floarea vârstei și câți într-adevăr din grupele de risc (boli cronice, peste 65 de ani).

  14. Cel mai amuzant lucru este cum s-au transformat peste noapte postacii antivaccinisti de ieri! Toti postacii care urlau ca vaccinul e rau, ca e naspa, ca o sa muriti daca va vaccinati etc acum, brusc, s-au transformat in aparatorii batranilor si bolnavilor care nu reusesc sa ajunga mai repede la vaccin.
    Asta da transformare! 😀