G4Media.ro

Revolta mediului privat față de guvern: Toți banii UE sunt direcționați spre…

Revolta mediului privat față de guvern: Toți banii UE sunt direcționați spre stat, clusterele și centrele de inovare digitală sunt ignorate total

Toate sumele destinate digitalizării României din planul de redresare (PNRR, valoare totală de circa 30 miliarde euro) merg către instituțiile de stat, în timp ce IMM-urile, clusterele și Centrele de Inovare Digitală nu primesc nici un sprijin și ”sunt lăsate să moară”, acuză RODIH, asociația reprezentativă a huburilor de inovare digitală din România.

”Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), menit să ofere sprijin financiar statelor membre pentru a asigura o revenire economică rapidă, nu cuprinde acțiuni pentru sprijinirea digitalizarii IMM-urilor și a dezvoltării Centrelor de Inovare Digitală din România. Principalele finanțări au fost direcționate către sectorul public. Deși digitalizarea trebuie să fie o prioritate pentru România, pentru sectorul privat nu a fost propusă o reformă în acest sens prin PNRR”, arată organizația într-un comunicat de presă.

”De ce IMM-urile, huburile și clusterele nu au fost incluse în programul de finanțare PNRR și nu sunt susținute prin nicio altă formă de finanțare? Doar sectorul public a fost afectat de această criză?”, întreabă retoric asociația citată.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Și se miră careva??? PNL=PSD LA FEL, ACEEAȘI MIZERIE. Doar de bugetari sunt interesați. Bugetarii votează, prostimea din mediul privat să acasă, că ea-i șmecheră, ea „Nu are cu cine vota”, „Toți sunt la fel”, prostimea nu iese în stradă ca bugetarii…

  • @ Barbu Gh. : Da’ chiar, are prostimea cu cine vota? Hmm?

  • Cat de orbi sunteti. Voi credeti ca banii de la ueSS ajung doar la bugetari fara ca komisarii ueSS sa stie ?!

   Obiectivul este ca TOTI CAPITALISTII ROMANI sa intre faliment pt ca noii stapani ai ROMANIEI sa ia totul conform zicalei „one penny for a dollar”.

 2. E România, unde vă credeţi? Normal că se duc la stat, totul înafară de stat e pe moarte aici! Hahaha fraierilor

  Plecaţi cât mai puteţi!

  • Vorba lui Barbu, la vot ies doar pensionarii si bugetarii deci n-aveti de ce sa va plangeti.
   Stati sa vina si taxele marite ca sa va linistiti. Cu gandul doar la vacante… o sa munciti pentru bugetari mai rau decat sclavii pe plantatie.

  • E $Coloni€. Succes nedistorsionat au doar vânzătorii de țară și corupții.

 3. Intermediari inutili.

 4. Banii pentru digitalizare se duc la stat pentru că securicii sunt abonați la contractele cu statul. Domnul ministru Năsui știe mai bine . Așa că le urez celor din sectorul privat să #rezist.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.