G4Media.ro

Plafonarea chiriilor, eșec în Germania. Curtea Constituțională a decis că legea care…

Plafonarea chiriilor, eșec în Germania. Curtea Constituțională a decis că legea care impunea plafon pentru chiriile apartamentelor din Berlin e invalidă

Curtea Constituţională a Germaniei a decis joi că o lege care impunea un plafon pentru chiriile apartamentelor din Berlin este invalidă deoarece autorităţile locale din Berlin nu aveau autoritatea necesară pentru a adopta astfel de reguli, informează Reuters, potrivit Agerpes. În urma deciziei Curţii Constituţionale, chiriile care au fost îngheţate sau reduse pot reveni la nivelul la care erau înainte.

La finele anului 2019, partidele din coaliţia care conduce Consiliul Local din Berlin au căzut de acord să impună o limită superioară de 9,80 euro (10,90 dolari) pe metrul pătrat, în cazul chiriilor percepute la circa 1,5 milioane de locuinţe construite înainte de 2014. Plafonarea chiriilor a intrat în vigoare în luna februarie 2020 şi a obligat proprietarii să reducă chiriile pentru mai mult de 300.000 de chiriaşi şi să le îngheţe la noul nivel, mai redus, timp de cinci ani.

În decizia sa anunţată joi, Curtea Constituţională a Germaniei a subliniat că Guvernul federal este responsabil pentru astfel de decizii. Legislaţia în materie de locuinţe este de competenţa statului german, astfel că autorităţile locale din Berlin şi-au depăşit competenţa atunci când au promulgat această lege. Legislaţia „nu este compatibilă cu Constituţia şi în consecinţă anulată”, a decis Curtea Supremă de la Karlsruhe.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Germania se indreapta catre fascism acum? Plafonarea chiriilor e o masura fascista. Din punctul meu de vedere sa o faca!:))
    Cade sandramaua mai repede.