G4Media.ro

OFICIAL Companiile din China vor fi excluse de la licitațiile pentru infrastructură.…

OFICIAL Companiile din China vor fi excluse de la licitațiile pentru infrastructură. Ordonanța, publicată în Monitorul Oficial

Ordonanța de urgență prin care statul interzice accesul companiilor din China la licitațiile publice pentru proiecte de infrastructură din România a fost publicată în Monitorul Oficial. Legislația se referă doar la licitațiile viitoare, cele în curs nefiind afectate.

Executivul adoptase un memorandum în acest sens în ianuarie după cum a anunțat atunci G4Media, dar procesul a fost întârziat de faptul că fostul șef al ANAP s-a opus inițiativei, motiv pentru care a și fost înlocuit.

Ordonanța stabilește că la licitații vor putea participa doar operatori economici dintr-un stat membru al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European (SEE), din țări terțe care au semnat și ratificat Acordul privind Achizițiile Publice (AAP), din țări terțe care se află în proces de aderare la Uniunea Europeană sau din țări terțe care nu au semnat AAP, dar care sunt semnatare ale altor acorduri internaționale prin care UE este obligată să acorde accesul liber la piață în domeniul achizițiilor publice și în cadrul domeniului de aplicare. UE a încheiat un acord privind achizițiile publice cu 19 state terțe, printre care SUA, Canada, Australia, Japonia, Israel și Moldova, dar China nu este parte semnatară.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Chinezismele si turcismele!!!!

 2. Genial! In sfarsit o veste buna.

  • Lasă boss că vine Clotilde cu Bechtel-ul să vezi ce autostrăzi ne face…Ce e bine mă idiotule, ai fost in China? Ai vazut cum construiesc chinezii autostrăzi si drumuri? Se cam pișhă pe absolut toate țările din lumea asta în materie de construit drumuri si autostrăzi, dar voi continuați să fiți imbecili că pentru acest lucru sunteți plătiți.

  • Riscul e să treacă chinezii la măsuri de retorsiune şi să nu ne lase numeroasele noastre firme de construcţii care schimbă bordurile primarilor să câştige licitaţii în China. Recunoştinţa Occidentului: MCV da, vize USA şi acceptare în Schengen nu!

 3. Da le-a luat ceva să facă miscarea asta. Probabil că ăștia nu mai iau șpagă că altfel eram mancati cu sos de stridii. Totusi:felicitări! Mai bine mai târziu decât niciodată. Doamne ajută să nu mai văd picior de chinez în românica și pot trăi fericit.

  • „Doamne ajută să nu mai văd picior de chinez în românica și pot trăi fericit”. Această afirmație spune totul despre nivelul tău de inteligență. Mă, voi chiar gândiți vreodată ce tâmpenii debitați zilnic pe acest site? Vă place să fiți imbecili?

 4. Habar nu aveti unde este China din punct de vedere economic si industrial , credeti ca degeaba Germania , Franta , Japonia , si multe alte tari se calca pe picioare sa faca afaceri cu China .
  Dar colonia Romanica , dupa ce este capra raioasa , mai tine si coada sus .

 5. Asteptam cu nerabdare sa se alature si Turcia pe aceasta lista.

 6. Se numește a sta capra la americani..care o să ne ia banii pe proiecte pe hârtie gen constanta gdnask și reactoarele 3 și 4 :)) ..avem și noi specialiști în Autocad ..unul este drula :)) sper sa îl alerge Rădoi cu metroul

 7. Ar trebui excluse de la viitoare licitatii si companiile care au facut lucrari de proasta caltate sau au avut ani de zile de intaziere sau chiar au luat miliarde de dolari pe o bucatica de autostrada.
  Problema este la CNAIR, sunt de o incompetenta criminala, licitatiile se fac prost, studiile de fezabilitate se fac prost, se adopta cele mai ieftine solutii tehnice in loc sa cautam cele mai bune solutii.
  Asa ne trezim cu constructori care au 5-6 ani intarziere, cu companii care nu-si reloca ani de zile stalpii sau conductele, cu lilieci care blocheaza cu anii proiecte, autostrazi care o iau la vale si nimeni nu raspunde, nimeni nu pateste nimic.

 8. ..Nefericitilor..Chinezii sint pe Luna si Marte ! Chinezii au Huawei ! Chinezii au jdemii de km de autostrazi ! Voi unde sinteti ?? Nici macar un sant pe drum drept nu puteti face, dar aveti coada pe sus si mucii la nas. Lasati c-or sa vina marii specialisti portughezi, spanioli, italieni, si o sa aveti numai panarame de drumuri comunale pe post de autostrazi, platite cu 2 mld euro/10 m.
  Sa vezi ce tepe va dau aia, neamuri de fosti colonialisti..aia au experienta cu papagalii din colonii.

  • Acolo sa stea,pina ii chemam noi ! Si sa vorbeasca intrei ei la Huawei !

  • Se cam tavalesc pe jos de ciuda postacii sinofili. Ei ignora complet ca pe unde au construit chinezii au ramas stapani pe constructie, au incasat si bani sau au trecut datoria in cont si au pus conditii mai departe.
   Nu sunt de ajuns cati stapani are Romania deja? Vreti sa fim tributari si Chinei?
   Macar daca aveam o balanta comerciala decenta cu ei, dar sutem pe deficit masiv. Atunci cand vor incepe sa cumpere produse romanesti, fara sa puna conditii si vom avea o balanta mai echilibrata, atunci vom discuta si despre acces la infrastructura.

 9. MINUNATA VESTE !!