G4Media.ro

Mugur Isărescu cere parlamentului să modifice proiectul de lege care interzice cumulul…

Mugur Isărescu cere parlamentului să modifice proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul, îngrijorat că ar pierde șefia BNR

Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, a transmis Parlamentului o solicitare de modificare a proiectului de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul în sistemul bugetar, recent aprobat de Executiv, astfel încât să îi includă la excepții și pe membrii Consiliului de administrație al BNR, pentru ca aceștia să aibă posibilitatea să își desfășoare activitatea și după împlinirea vârstei de 70 de ani, relevă datele publicare de Profit.ro. Isărescu are acum 71 de ani.

Proiectul de lege prevede că persoanele care își desfășoară activitatea în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui act de numire în funcție, după caz, și care îndeplinesc condițiile de pensionare pot continua activitatea, la cerere, până la împlinirea vârstei de 70 de ani. Guvernul a stabilit, însă, și excepții de la interdicția cumulului pensiei cu salariul în sistemul public, precum parlamentari, membrii Academiei Române, dar nu și pentru membrii din conducerea BNR.

Guvernatorul BNR arată că în cuprinsul proiectului de lege nu sunt incluse prevederi referitoare la persoanele care își desfășoară activitatea în baza unui act de numire în funcție în cadrul autorităților și institutiilor publice centrale și locale, indiferent de modul de finanțare și subordonare, și care au împlinit vârsta de 70 de ani anterior intrării în vigoare a legii (cum este cazul său). El arată că lipsa acestor prevederi poate conduce la interpretarea că, în cazul acestor persoane, actul de numire în funcție încetează de drept la data împlinirii vârstei de 70 de ani, cu mențiunea că încetarea de drept produce efecte anterior expirării perioadei prevăzute în cuprinsul actului de numire în funcție.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. I-a rezistat lui Dragnea, sa vedem daca ii rezista lui Cîțu:)

  • gheu cetari, ati uitat ca isarescu a avut prima de pensionare ?!

   Isărescu, primă de pensionare de 113.000 de euro. E pensionar și angajat

   Este o situație stranie, descoperită pe măsură ce insistam cu veniturile lunare ale guvernatorului Isărescu.

   Am fost informați că domnul guvernator și-a luat prima de pensionare, deși a lipsit din bancă doar două zile.

   Este o situație unică, sperăm ca distinsa Curte de Conturi să afle cum anume

   domnul Isărescu a semnat

   pentru această primă de pensionare

   pentru angajatul Isărescu al BNR,

   în condițiile în care

   angajatul Isărescu al BNR

   continuă să lucreze în instituția numită BNR.

   Dar tema este mult mai interesantă, pentru că lovește în perioada 2008 – 2009, ce s-a întâmplat în 2012, 2014, pentru că nu era posibil să-și dea această primă de pensionare fără ca cineva să știe, dacă nu ar fi făcut o serie de servicii.

   Iar serviciile au fost făcute în lanț.

   Iar anterior, pentru a putea să facă serviciile diferiților politicieni a trebuit să creeze condiițile necesare”, a spus Isar.

  • ma, parca Mugurel (Manole) o fo’ dovedit ‘colaborator’ al fostei securitati…..asta i unu, doi, daca vrea salar, f. bine, sa renunte la pensie…..trei, parca pe vremea lui s au devalizat vreo 5 banci(bancorex, dacia felix, banca religiilor, etc)

 2. Sa nu-si piarda echilibrul e mai important. Dancila e un fel de balast pe-o parte, plus multe altele.
  La varsta lui ar putea sa mearga dupa Ciorbea

 3. Sa scrie la lege ca se apluca tuturor, mai putin lui Isarescu, ca are motz 🙂

  • O lipitoare a statului,,,, numai scapam de ele. Sa stea acasa,,, nu-i mai satura d-zeu.

 4. …salariul la stat !

 5. daca era introdusa Proclamatia de la Timisoara ,Romania era undeva mai sus .Mergi mosule acasa, ocupate-te de afacerile private pe care le ai datorita functiei, ca sub obladuirea ta au fost vandalizate in 1993-2000 mai multe banci (Bancorex, Banca religiiilor etc) iar populimea a paltit in locul celor care au furat si acum pozeaza in oameni de afaceri.

 6. un turnator la securitate .
  mergi si pescuieste tataie , pana nu te salta militia .

 7. Isărescu nu doar a rezistat pesedeilor, dar a reușit să mențină finanțele românești pe linia de plutire chiar și atunci când producția internă era incapabilă s-o facă. Acum se dă adevăratul test al usereilor și al peneleilor. Îl scoate forțat la pensie pe Isărescu și îl acceptă pe tânărul pensionar la frageda vârstă de 49 de ani udemereu pă post de avocatul poporului?

 8. Mergi acasa, la pensie. Simplu.

 9. BIPEDUL IN CAUZA VA FI POATE STUDIU DE CAZ PESTE ANI, ASTA DACA VREMURILE SE VOR FI SCHIMBAT CU ADEVARAT, NU FACATURA DE SCHIMBARE PE CARE O TRAIM AZI.
  ALTFEL, CRED CA I- A GARANTAT CINEVA VESNICIA SI BIPEDUL L-A CREZUT.

 10. Mergi la pensie tataie,i-al si pe vasilescu ,mereti la pescuit,lasati-o pe viorica acolo.

 11. Ar fi timpul să lase locul liber si să se retragă la via sa…La căte cărcăleli s-au făcut e cazul.Vezi numai creditele in franci…Nici un produs bancar nu poate fi scos pe piată fără avizul onor BNR condus de dl Ec Mugurel Isărescu .Asa că acele credite au apărut cu acceptul BNR .Comentariile sunt de prisos.E un bun prilejul de a fi rejectat.La pensie!!!

 12. Cel mai elocvent exemplu de nesimțire și de proastă reputație! Sper să înțeleagă fiecare ce trebuie!

 13. Legea interzicerii cumulului pensie cu salariul de la stat trebuie data urgent fără nicio excepție. De 4 luni tot zic că vin cu legea dar încă nu apare . Sunt interese inclusiv in PNL care au ministri cumularzi . De ce Nu merg la privat să cumuleze dacă vor dar nu sunt capabili.

 14. Mugur Isărescu este de neînlocuit?Nu mai este o alta persoană, care poate să îndeplinească această funcție,el este unic?Este cel mai bogat funcționar public din Romania.A acumulat o avere cat pentru două generații.

 15. Asta nu se mai satura de bani
  Cred că va cere parale și după înmormântare!

 16. Un avar, un zgârcit avid după putere și lovele . Da ia întrebați acest tutancamon cât plătește el ziliierii care îi culeg via???? Le dă 50 de lei pe zi la negru pe post de sclavi fără acte în regulă. Evaziune fiscală și spălare de bani muncă la negru iar el face averi ptr 1000 de ani .

 17. Cand un adolescent sau un tanar e tupeist, il scuzi spunand ca mai are timp sa se corecteze.
  Cand un bosorog isi expune tupeul, devine gretos pana la voma.

 18. Un nenorocit ca mulți alti care nu se mai satura de EURO.MARȘȘȘȘȘ

 19. Bucurati-va de ei! Sunt rezultatul alegerilor voastre, romani inapoiati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.